MØTR EKS-KLUBBEN: – DET ER IKKE ET PROBLEM – ØIF Arendal

MØTR EKS-KLUBBEN: – DET ER IKKE ET PROBLEM

Mario Matic håper gamleklubben Sandnes beholder plassen i Rema 1000-ligaen, men onsdag kveld får gamleklubb være gamleklubb.

Mario Matic har tidligere spilt for Sandnes HK – onsdagens motstander i Sparebanken Sør Amfi.

– Dalibor (red.anm: Sedjak, Sandnes-trener) er god til å forberede spillerne sine. Jeg kjenner ham godt, sier Matic som spilte for Sandnes da ØIF Arendal tok sine første gull i 2014/2015-sesongen.

Brødrepar
For det har skjedd mye i gamleklubben i vest siden Matic forsvant. Klubben har vært opp og ned mellom eliteserien og 1.divisjon. Denne sesongen er de tilbake etter at de rykket opp til Rema 1000-ligaen etter å ha vunnet 1.divisjon sist sesong. Returen med Rema 1000-ligaen har vært tøff poengmessig. Bedre skal poengfangsten ikke bli onsdag kveld, skal vi tro ØIF Arendals playmaker. Men hva venter ØIF Arendal onsdag kveld? Matic trekker frem brødrene Henning og Tord Lea Knutsen som interessante for publikum å stifte nærmere bekjentskap med.
– De to dominerer i denne Sandnes-utgaven. Dalibor er som sagt god til legge opp et spill som setter spillerne opp i gode situasjoner. Spillerne er godt forberedt og vet hva de skal gjøre, men de individuelle kvalitetene har foreløpig ikke vært av en slik kvalitet at de har lykkes med å ta mer enn to poeng, sier Matic om laget som ligger sist på Rema 1000-ligatabellen.

Favoritter
For ØIF Arendal er favoritter i onsdagens Rema 1000-ligakamp. Det legger ikke Matic skjul på.
– Ja, det er vi. Samtidig er det slike kamper man kan gå på smell om man ikke respekterer motstanderen, men vi respekterer alle motstanderne. Det er ikke et problem. Vi er ikke en slik posisjon at vi kan undervurdere noen, sier Matic som fikk sin landslagsdebut tidligere i oktober.
Sandnes har i sesonginnledningen utviklet et offensivt forsvarsspill som Matic mener likner ØIF Arendals offensive forsvar.
– De forsøker å sette motstanderne opp i situasjoner der man får dårlig tid og gjør feil. Det må vi løse, sier Matic som også sier at det tette kampprogrammet passer ham og spillerne godt.
– Sist sesong var vi best da kampene kom tett som hagl. Det betyr at vi ikke har tid til å dvele med forrige kamp. Ny kamp og nye tanker. Det er det vi liker best, avslutter tidligere Sandnes-spiller Mario Matic.

Og onsdag står altså Sandnes for tur. Billetter til onsdagens kamp mot Sandnes i Sparebanken Sør Amfi kjøpes på nettsiden/ØIF-appen.