NERDEALARM: Hvem er ØIF Arendals MEP? – ØIF Arendal

NERDEALARM: Hvem er ØIF Arendals MEP?

Hvem er Rema 1000-ligaens mest effektive spiller (MEP)? Nå Norsk Topphåndball har nå lansert en ny, godbit av en statistikkpakke for håndballnerdene.

I løpet av hver eneste håndballkamp – på de to øverste nivåene i norsk håndball – registreres en rekke faktorer som hvem som er på banen, målscorerer, hvem som gir målgivende pasninger, redninger og mye mer. Nå skal denne statistikken brukes til å lage en egen MEP-verdi på hver enkelt spiller, skriver Norsk Topphåndball på nett idag.

ANNONSE

oif_julebord_2022_1200x12002

MEP-systemet tar først og fremst utgangspunkt i offensive prestasjoner. Kort fortalt får spillerne plusspoeng for positive hendelser, som mål og målgivende pasning, og minuspoeng for negative hendelser, som for eksempel, bomskudd, utvisninger og tekniske feil. For målvakter vurderes i tillegg blant annet redninger fra skudd og 7-meter. Plusser og minuser legges sammen til det som utgjør en MEP-verdi, skriver Norsk Topphåndball videre.

Grøtta øverst
Norsk Topphåndball skriver at Haldens Truls Erik Grøtta har 50 mål på 69 skudd og 28 målgivende pasninger. Hans elleve tekniske feil og to to-minuttersutvisninger trekker litt ned. Grøttas MEP-score etter de første serierundene er 38,05. Men hvem troner øverst av våre spillere i ØIF Arendal på MEP-tabellen?

Sjekk her! Så får og finner du svar! Du finner også svaret under vår sponsorfamilieannonse…

ANNONSE

oif_sponsorfamilien_okt_2022

PS: Sander Løvlie Simonsen er foreløpig ØIF Arendals MEP med sine 21,35 poeng.