VANT MED : Eres storspilte – sikret seg godt utgangspunkt før returen – ØIF Arendal
Ivan i full jubel etter redning Foto: May Elin Aunli

VANT MED : Eres storspilte – sikret seg godt utgangspunkt før returen

Ivan Eres storspilte og hadde en særdeles god dag på jobben i Sparebanken Sør Amfi i den første av to oppgjør mot tsjekkiske HC Robe Zubri i EHF European Cup.

Ivan Eres var høyt og lavt mot tsjekkiske HC Robe Zubri lørdag ettermiddag.
ANNONSE

Arendals Fossekompani

Det var mange som var spent på det tsjekkiske bekjentskapet lørdag. Og laget med de karakteristiske grønntrøyene lot seg ikke be to ganger i begynnelsen av førsteomgang. Gjestene fra Zubri tok ledelsen 2-0, men deretter og ut omgangen handlet det meste om ØIF Arendal.
Bakerst sto Ivan Eres solid og etter 22 minutters spill sto han med utrolige 57 i redningsprosent. ØIF Arendal burde ha scoret enda flere mål, men en del nonchelante avslutninger sørget for at laget kun ledet 11-8 etter 23 minutters spill.
Spillerne satt deretter litt mer kraft bak alt de gjorde og dro fra til 16-9 – noe som også er stillingen ved pause. Bakerst leverte særlig Aksel A. Strupstad solid forsvarsspill foran 1114 tilskuere.

ANNONSE

LOS

Eres og ØIF Arendal fortsatte etter hvilen der de slapp før hvilen. Etter 33 minutter var ledelsen økt til 20-9. 20-9-scoringen var en perle signert en flyvende Sander L. Simonsen.
Først etter seks minutter fikk Zubri lurt inn sin første scoring bak Eres etter pausen. Deretter surret – som vi kaller det på Sørlandet – ØIF Arendal unødvendig. Zubri reduserte til 20-11. Det likte ikke Heine E. Jensen som tok en oppstrammende timeout. Det ga umiddelbart resultater og ØIF Arendal økte ledelsen til 23-12 på kort tid.
ØIF Arendal i realiteten full kontroll på oppgjøret og etter 45 minutter sto det 27-16 på tavla i Sparebanken Sør Amfi uten av publikum gikk av hengslene av den grunn.

ØIF Arendal vant til slutt 34-20.

Neste lørdag spilles returkampen i Tsjekkia. ØIF Arendal spiller forøvrig allerede kommende onsdag igjen, hjemme mot Sandnes i Sparebanken Sør Amfi i Rema 1000-ligaen. Billetter kjøper du her.

Vi kommer tilbake med flere reaksjoner utover kvelden.