SISTE: Matic med direkte rødt – Rambo & co ble for sterke – ØIF Arendal

SISTE: Matic med direkte rødt – Rambo & co ble for sterke

Det ble ikke ØIF Arendals kveld i Runarhallen søndag. En svak start, rødt kort på Mario Matic og et hjemmelag på poengjakt sørget for at tap i prestisjeoppgjøret.

Mario Matic måtte gå i dusjen i begynnelsen av andreomgangen i Runarhallen i kveld etter at han fikk direkte rødt kort. Straffen ble symptomatisk for kvelden, selv om høydepunktet – sett med ØIF-øyne – var opphentingen før pause.

Slik var 1.omgang
Det var ikke mye som lyktes innledningsvis for ØIF Arendal. De første minuttene kan med fordel forlates og ikke ses på ny. Hjemmelaget festet grepet og ledet 4-0 etter fire minutter, før Sander L. Simonsen satt inn ØIFs første mål til 4-1. Etter et kvarters spill sto det 9-5 i Runarhallen.
ØIF Arendal fikk bedre styr på det defensive spillet og slapp inn kun tre mål det siste kvarteret av omgangen, samtidig som man scoret nok mål til å hente opp vertenes ledelse. Mathias Larson scoret ØIF Arendals to siste mål før hvilen, slik at det sto 12-12 til pause.
Vertenes Mats Bjørnstad hadde en redningsprosent på 37 i førsteomgangen.

Slik var 2.omgang
Mario Matic sørget for 13-12 ledelse til ØIF Arendal i begynnelsen av andreomgangen. Det var forøvrig første gang ØIF Arendal ledet oppgjøret. Det ble mange dueller og lite fart i åpningen av andreomgangen. Det spillet likte Runar aller best og satt inn to raske mål til 16-14 ledelse etter ni minutters spill.
Etter nesten 12 minutters spill ble det dramatisk da Mario Matic var borte i Christoffer Rambo. Dommerne belønnet playmakeren med direkte rødt kort til store protester fra ØIF-leiren.
Runar økte ledelsen til 18-15, men to raske mål av Sander L. Simonsen og Jørg William Fiala Gjermundnes til 18-17. Runar satt inn to raske og ledet på ny med tre mål, 20-17 (46 minutters spill) og 22-18 minuttet senere. Da tok ØIF Arendal timeout uten at avstanden lagene mellom ble mindre- Etter 53 minutter sto det 25-20 på tavla. Da Christoffer Rambo satt inn sitt tiende mål for kvelden til 27-21 var kampen i realiteten avgjort.
ØIF Arendal slet nettopp med Rambo og tidligere ØIF-spiller Martin Lindell gjennom kampen. Runars bakspillerduo scoret til sammen 18 av Runars 29 mål i kveld.
Sander L. Simonsen ble ØIF Arendals toppscorer med åtte mål. Christoffer Rambo satt inn 11 mål for vertene. Vertenes målvakt Mats Bjørnstad ble kåret til kampens beste spiller.

Runar vant til slutt 29-25 og befestet sin andreplass på tabellen.