SISTE: Eres stengte – ØIF Arendal klare for kvarten! – ØIF Arendal

SISTE: Eres stengte – ØIF Arendal klare for kvarten!

Ivan Eres hadde kontroll på det meste som slapp forbi ØIF-forsvaret i kveldens åttedelsfinale mot Bækkelaget i NM. Kroaten storspilte!

Ivan Eres.

Slik var kampen:
ØIF Arendal tok ledelsen 1-0 ved Olaf R. Hoffstad på straffekast. Deretter tok gjestene over initiativet selv om Ivan Eres sto godt bakerst i ØIF-målet. Gjestene ledet 3-2 etter 8 minutters spill. ØIF Arendal kom til flere gode sjanser, men bommet fem ganger i løpet av de første ti minuttene.
Det klabbet litt for mye begge veier med tanke på hva hjemmepublikummet kunne tenke seg. Etter halvspilt omgang hadde Bækkelaget økt til ledelsen til 7-4. På stillingen 7-5 etter 18 minutter hadde Olaf R. Hoffstad satt inn tre av ØIF Arendals fem mål på straffekast.
Det bar bud om endring da Jørg William Fiala Gjermundnes hamret inn sitt første for kvelden til redusering 6-7 og Hoffstad utlignet til 7-7 med sin femte scoring for kvelden.
Da nevnte Fiala Gjermundnes sørget for 8-7 ledelse etter 21 minutter og Ivan Eres reddet sitt femte skudd for kvelden var kampen snudd. Da gikk Fiala ut og inn kom Dragos Hantaru. Han brukte rundt minuttet på å sette inn to raske mål til 10-7.
Hantaru ga seg ikke og scoret ytterligere ett mål og serverte Aksel A. Strupstad et klasseinnspill og videre til ledelse 14-9 etter en berg-og-dalbane-omgang av det sjeldne. Ivan Eres var omgangens store spiller med 43 i redningsprosent.

Andre omgang
Etter hvilen fortsatte ØIF-gutta og økte ledelssen til 16-9 etter mindre en halvminuttes spill. To minutter senere hadde ØIF Arendal økt til 18-10 signert Mario Matic.
Kampen var i realiteten avgjort da Sander L. Simonsen satt inn sitt første (!) mål etter 40 minutters spill til 22-14. Da tok Bækkelagets Jørgen Laug timeout.
Det hjalp ikke nevneverdig. For bakerst hadde Ivan Eres bestemt seg for å ta seg til kvartfinale. Gjestene fikk kun inn ett skudd på ham frem til det stod 47 minutter på tavla. Kroatens redningsprosent var fortsatt på 46 etter 49 minutters spill.
Kroatene var nesten borte i alt som kom hans vei. Forskjellen mellom lagene var fortsatt ti mål da det gjenstod fem minutter av kampen.
Ivan Eres endte til slutt med en redningsprosent på imponerende 45%!

ØIF Arendal vant til slutt 33-21. Dermed er ØIF Arendal til kvartfinalen i NM!!