AGNES-MAY: – Jeg har egentlig ikke skjønt det ennå – ØIF Arendal

AGNES-MAY: – Jeg har egentlig ikke skjønt det ennå

Få kjenner alt som skjer bak banen bedre enn Øyestad IF Håndballs, Grane Arendal og ØIF Arendals fantastiske Agnes-May Boswarva. Nå er hun nominert til ildsjelprisen som deles ut på Idrettsgalla Sør i november.

Agnes-May Boswarva har verv i ØIF Arendal, Grane Arendal og i breddeklubben Øyestad IF Håndball. Hun får også en rolle i prosjektgruppa i Final8, men i november kan hun vinne den prestisjetunge ildsjel-prisen på Idrettsgalla Sør.

– Nei, vet du hva? Jeg har egentlig ikke skjønt det ennå. Det er litt vilt dette her, mener en fortstatt dels skjelven Agnes-May Boswarva tre dager at hun fikk vite at hun var blant de nominerte til Folkets ildsjel-pris for gamle Aust-Agder. Prisen deles ut årlig.
I fjor var det Svermen-leder og allestedsnærværende Jørn Holmestrand som vant ildsjel-prisen. Da ble delt ut i Sparebanken Sør Amfi. Dette året holdes idrettsgallaen i Aquarama i Kristiansand.

På Agderpostens nettside kan du stemme på Boswarva eller en av de øvrige, flotte kandidatene direkte. Du kan avgi én stemme per dag. Du kan stemme frem til klokka 12 lørdag 5. november.

Nominert
Boswarva har en finger med i det som skjer av praktiske ting i flere lokale klubber. Foruten den flotte innsatsen hun gjør i ØIF Arendal legger hun ned uttallige timer i breddeklubben Øyestad IF Håndball og ikke minst i Grane Arendal Håndball. I femten har det ballet på seg med oppgaver, bekjentskaper, nye roller og ikke minst nye områder å engasjere seg for i. For det er ikke vanskelig å tro på Boswarva når hun sier byens håndballmiljø gir henne energi.
– Jeg har en bein, en arm og en del av hjernen min i hver leir. Men det trives jeg godt med, humrer hun.
For Boswarva vet å sette ord på alle miljøene hun gir alt av seg selv i. I Grane beskriver hun seg selv som en skikkelig potet; kampvert, oppkvinne og materialforvalter rundt klubbens 3.divisjonslag og Lerøy-miljø (18-åringene). Hun er heller ikke vond å be om et av lagene hun er involvert står uten trener en kveld. Da trør hun til. For alt løser seg, om Agnes-May får greie på det.

Tre klubber
I breddeklubben Øyestad IF Håndball – der det hele startet da tvillingdøtrene (nå 20 år gamle) startet opp da de var små, er hun fortsatt engasjert med ansvar for kiosk og arrangement.
– Gode rutiner er nøkkelen til alt. Det føler jeg vi har fått til i breddeklubben, mener hun.
Vi vet at analysen er korrekt. Det merker alle som har med Agnes-May i ØIF Arendal å gjøre. For verv i to idrettslag holder ikke for henne. For når ØIF Arendal inviterer til publikums- og håndballfester gjør Agnes-May en solid jobb i kulissene.
– Jeg har ansvar for å ta vare på lagene som gjester Sparebanken Sør Amfi. Når det er europacup-kamper må både motstander og dommere hentes. Jeg er vel egentlig litt potet overalt, når jeg tenker etter, smiler hun.

Høster skryt
– Agnes-May gjør en fantastisk innsats og fortjener honnør og skryt for den voldsomme innsatsen hun legger ned rundt om, skryter ØIF Arendals arrangementssjef Per Carsten Michelsen.
For det er sjelden et nei å finne i Agnes-Mays vokabular. Den driftige kvinnen er alltid til stede – som hun også var da Final8 ble lansert grytidlig forrige fredag.
– Håndball er en fantatisk idrett og det er så godt miljø. Den takknemligheten og gleden er verdt hver time med frivillighet for meg. Det gir meg energi å være sammen med andre og se at det gir resultater, mener hun.
– Men, jeg prioriterer av og til tid for meg selv. Da blir det litt god mat og god drikke, smiler hun igjen.
For hun ér stolt av nomineringen som juryen i idrettsgallaen står bak.
– Jeg er kjempestolt. Det finnes egentlig ikke ord, men jeg ser på meg selv som en av mange frivillige som gjør en fin innsats. Og jeg har ikke tenkt å gi meg det første heller, sier hun.
– Jeg gir meg når helsa sier stopp, men vi får håpe det blir noen år til, legger hun til.

Final8
Om ikke vervene i de tre klubbene er nok, er hun også ivrig på å lage en skikkelig folkefest når Final8 skal arrangeres for første gang i februar neste år. Boswarva var sammen med Brit Aabelvik og Marianne Rasch Johnsen i Larvik sist torsdag da herrelandslaget spilte EM-kvalik mot Slovakia. Formål:
– Vi var på studietur for å lære hvordan en landskamp arrangeres. Erfaringen tar vi med i forberedelsene til Final8 her hjemme i Arendal. Jeg er rett og slett kjempestolt av klubben og byen sammen har fått til ved å lande det arrangementet sammen. avslutter Agnes-May Boswarva.

Og vi er kjempestolte av deg og din vanvittige innsats du legger ned i lokalidretten. For nå er det din tur til å bli sett og anerkjent for dine bidrag. Takk, Agnes May!

På Agderpostens nettside kan du stemme på Boswarva eller en av de øvrige, flotte kandidatene direkte. Du kan avgi én stemme per dag. Du kan stemme frem til klokka 12 lørdag 5. november.