STRUPSTAD: – Jeg må bevise at valget mitt var rett – ØIF Arendal
Aksel A. Strupstad

STRUPSTAD: – Jeg må bevise at valget mitt var rett

Aksel A. Strupstad var en bærebjelke i Bækkelaget i en årrekke. Så byttet han ut hovedstaden med Arendal og ØIF Arendal. Torsdag skal han bevise at valget var riktig.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er strupstad_redigert-1024x710.png
Aksel A. Strupstad gleder seg til å møte gamle lagkompiser i Bækkelaget i kampen om kvartfinalebilletter i NM. Her i aksjon mot Bjerringbro-Silkeborg i Skarpnes Invitational i august.

– Det er rart at de som står på den andre banehalvdelen torsdag kveld er det jeg spilte med i mange sesonger. Det blir noen kompisdueller, men jeg gleder meg veldig, smiler Aksel A. Strupstad dagen før gamleklubben Bækkelaget er gjester i åttedelsfinalen i NM i Sparebanken Sør Amfi.

Sundal borte
Strupstad, som ble kåret til den beste strekspilleren i Rema 1000-ligaen sist sesong, har fortsatt god kontakt med flere av sine tidligere medspillere som Samson Kallestad og Peter D. Christensen. En spiller han ikke får gjensyn er Bækkelaget-legenden Emil M. Sundal. Han la opp i sommer etter å ha bøttet inn mål for gultrøyene siden opprykket til eliteserien tilbake i 2009.
– Emil er vanskelig om ikke umulig å erstatte over natten, men de har fått en del mer bredde i troppen sammenlignet med forrige sesong. Toppnivået er kanskje ikke like høyt som forrige sesong, men det er flere som kan dele på spilletiden noe som gjør at det blir et jevnere nivå gjennom matchen. Det er også styrken deres, mener Strupstad som selv deler på spilletiden med Frederik Børm, Laurits Rannekleiv og Jakob F. Lorentzen.
Selv om Sundal pusser håndballpensjonistskoene i Oslo, er det nok av ære som ligger i Strupstads pott torsdag kveld.
– Jeg har mye å spille for denne i kampen, fastslår han.
– Jeg skal også vise at valget med å bytte ut Bækkelaget med en klubb som er antatt bedre var rett. Da er det også viktig at man klarer å prestere og levere i nettopp slike matcher. For jeg har ikke særlig lyst til å tape mot gamle lagkompiser, erkjenner han.

Jevnt
Strupstad trekker frem at nivået mellom særlig lag nr. 5 og 10 på Rema 1000-ligaen er jevnere enn mange håndballsupportere kanskje tenker over.
– Rema 1000-ligaen har vist gjennom mange sesonger at det er veldig jevnt og særlig fra 5.-10. plass på tabellen. Der er det kun få poeng som skiller i en liga der alle slår alle. Jeg har forstått på Bækkelaget-spillerne at det er godt fornøyd med seriestarten. De har tatt poengene de skulle ta. Nå er det NM-kamp og en kvartfinale ligger i potten. Det blir ofte helt andre type kamper. Vi kjenner samtidig på presset om å vinne både denne og å ta titler. Nå som Final8 skal arrangeres her hjemme vil vi selvsagt være med på festen som lag og ikke som dugnadsfolk. Da må vi vinne mot Bækkelaget og da må man prestere, mener han.