Satt vertsnasjonen på plass i åpningskampen – ØIF Arendal

Satt vertsnasjonen på plass i åpningskampen

Norge fikk starten man håpet på mot vertsnasjonen Slovakia i Kosice i kveld.

-Jeg må trekke frem Erik T. Toft idag. Gledelig, selv om ikke alt er like vakkert idag, sa TV3-ekspert Kristian Kjelling blant annet åpningskampen.
– En ålreit kamp fra vår side, oppsummerte landslagstrener Christian Berge dagens timålsseier.
Norge vant til slutt 35-25 etter å ha ledet 15-11 til pause. Norge fikk en laber start på oppgjøret og lå under 7-8 etter drøye 18 minutter ut i første omgang.

En opplagt, nevnte Erik T. Toft og målvakt Kristian Sæverås leverte begge en god kamp. Sæverås kom inn for Torbjørn Bergerud som måtte gi seg etter å ha fått et skudd i ansiktet. Sæverås ble kåret til Norges beste spiller av EM-juryen i Kosice. Toft ble norsk toppscorer med fem mål.

Landslagstrener Christian Berge rullerte på mannskapet og spillere som Sander Sagosen fikk hvile i store deler av kampen.

Norge møter Russland klokken 20:30 lørdag kveld. Russerne utnyttet et svakt Litauen i dagens andre gruppespillkamp, men vant til slutt bare 29-27. Norge møter Litauen mandag.