KAMPDAG: Dagens statistikk – og gamle vennskap! – ØIF Arendal

KAMPDAG: Dagens statistikk – og gamle vennskap!

ØIF Arendal har statistikken på sin side før kveldens kamp mot Runar Sandefjord, men dagens kamp byr også på følelser og gamle vennskap!

Mario Matic spiller sin første kamp i Sparebanken Sør Amfi etter at han re-signerte med ØIF Arendal. Her i aksjon mot Nærbø.

For å ta det beste først: Like før pandemien stengte ned både land og eliteserie, vant ØIF Arendal komfortabelt 26-21 mot Leif Gautestad, Kenny Ekman og Runar i Sparebanken Sør Amfi. Tidligere den sesongen ble det 33-30 favør ØIF Arendal i Runarhallen og forrige sesong – som ble avsluttet med halvspilt serie – vant ØIF Arendal 34-30 i Runarhallen. Det betyr at ØIF Arendal har vunnet tre strake mot Runar og i kveld kan den fjerde strake seieren bli et faktum. I kveld kan en ny seier gjøre at ØIF Arendal skaffer seg et lite forsprang i medaljekampen. Før kveldens kamp har begge lagene 15 poeng.

Spoler vi helt tilbake til våren 2019 var det Runar som kunne juble høyest i Arendal etter 31-28 seier, mens høsten 2018 vant ØIF Arendal hele 34-22 i Runarhallen. ØIF Arendal ble seriemester den sesongen. I 2017 trakk Runar det lengste strået med 35-32 seier i Sparebanken Sør Amfi. Før den nevnte kampen i 2017 vant ØIF Arendal fire strake seire mot laget fra Sandefjord.

Kveldens kamp byr også på gamle kjente og kjære. Leif Gautestad var mannen som løftet klubben opp fra 1.divisjon til eliteserien i 2009. De senere årene har kristiansanderen bidratt til å løfte Runar opp fra 1.divisjon og inn i medaljestrid. Med på laget er Kenny Ekman som var sentral i ØIF-drakta i en årrekke.

Vi ønsker Runar hjertelig velkommen til Sparebanken Sør Amfi! Kampen starter klokken 18! Har du ikke kjøpt billett? De finner du i ØIF-appen eller her på nettsiden.