Meget sterk borteseier – ØIF Arendal

Meget sterk borteseier

ØIF Arendal viste klasse i Kolstad Arena.

Det ble til slutt en meget sterk seksmålsseier over serietoer Kolstad i Kolstad Arena. Det endte til slutt 34-28 til ØIF. Det er andre gang denne sesongen ØIF vinner med seks mål over trønderne. I Sør Amfi ble det 39-33.
– Vi har gått uten kamper i hele januar. Det er å spiller kamper som er kult. Kolstad passer vår stil godt. I dag gjør vi en bra kamp, slo Martin Lindell – kampens toppscorer med ni mål – fast overfor TV2 etter kampen.

Gledelig for ØIF var det å ha Kristian Rammel og Laurits Mo Rannekleiv tilbake i en kamptropp. På benken var Luka Panza hovedansvarlig med André Jørgensen Hofstøl som assistent.

Kristijan Jurisic.

Det var to lag som følte på hverandre i starten. Men det var etter hvert hjemmelaget som koblet grepet i Kolstad Arena og kom to mål foran, men like før spilte ti minutter, sørget Martin Lindell og Jesper Munk for at det ble 4-4. Da var det spilt like under 11 minutter.

Selv om det var jevnt, så misset ØIF på et par gode muligheter og gjorde en del pasningsfeil som kunne ha sørget for at ØIF var i føringen. Men dette gjaldt også Kolstad. For Kolstad, anført av EM-heltene William Aar og Tom-Kåre Nikolaisen, gjorde feil de også.

Martin Lindell

Etter 15 minutter var ØIF foran med 6-5. Begge lag hadde da også fått hver sin tominutter frem til da, og det var også to målvakter som var brukbart i gang med kampen.

ØIF skaffet seg en tomålsledelse før 20 minutter, men i undertall ble den spist opp og lagene var like langt igjen.

Tempoet i kampen tok seg opp etter en rolig åpning. Lagene byttet på å lede. Etter 25 minutter sto det 12-11 til ØIF. Da hadde Kolstad ledet med et mål ikke mange øyeblikkene før.

ØIF gikk hardest ut av startblokkene etter pause. Kristijan Jurisic markerte seg med tre redninger på de fire første angrepene for Kolstad. Dermed hadde ØIF fått fire mål å gå på – 18-14 – da klokka passerte 35 minutter. Ledelsen ble økt til fem mål like etter.

Men Kolstad slo tilbake og hentet raskt inn to av målene mens ØIF var i undertall. Det tredje og fjerde kom også før ØIF fikk slått tilbake. ØIF vekslet de neste minuttene på å lede med to og tre mål. Et par muligheter til på å øke uytterligere ble også rotet vekk.

Med ti minutter igjen var det spenning fortsatt. ØIF ledet 27-24. Men sekunder senere var det 27-25.

Sondre Paulsen

Kolstad var umulig å bli kvitt. Knappe åtte minutter før full tid sørget Sondre Paulsen igjen for at det var tre mål å gå på for ØIF fra straffemerket. Da Kolstad misset, spilte ØIF et langt angrep som Paulsen utnyttet til fulle. Med fem minutter igjen var det 30-26.

Med tre minutter igjen var det blitt til seks. ØIF spilte klokt fremover og gjorde få feil da det skulle avgjøres. Når comeback-kid (en av dem) Laurits Mo Rannekleiv kom inn på slutten og fikk en scoring, gjorde det dagen nærmest fullkommen.
Det endte 34-28 og ØIF er definitivt med i medaljekampen. Nå er det bare poenget opp til Kolstad.

Kolstad – ØIF Arendal 28-34 (13-15)
Kolstad Arena
Dommere: Eskil Ahn Braset og Leif André Sundet.
Utvisninger: Kolstad 2×2 min ØIF 3×2 min.
Flest mål Kolstad: Simen Lyse, Martin Kjærgaard, William Aar og Roar F. Forbord – alle 4 mål.
Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic 4, Mario Matic, Martin Lindell 9, André Lindboe, Sondre Paulsen 6, Eirik Heia Pedersen 1, Laurits Mo Rannekleiv 1, Olaf Richter Hoffstad 5, Jesper Munk 3, Sander Løvlie Simonsen 5, Kristian Rammel, Luigj Quni.