Vi blir bedre kjent med motstanderne: Dette laget går for trippel – ØIF Arendal
Michael Apelgren og Marinko Kurtovic

Vi blir bedre kjent med motstanderne: Dette laget går for trippel

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

I denne saken ser vi nærmere på Elverum …

Elverum har siden ØIF Arendals opprykk i 2009, vært det som har vært å betrakte som erkerival for oss i Arendal. Men rivaleriet handler like mye om stor gjensidig respekt for hverandre på alle plan, ikke bare det som skjer på banen.

På banen tok Elverum seg av cupen og sluttspillet, men det var ØIF som tok seg av serien forrige sesong. Sluttspillseieren gjør at laget er kvalifisert for Champions League, og for første gang skal et norsk lag kjempe i den mest eksklusive av gruppene i den gjeve turneringen.
Spørsmålet mange stiller seg før sesongen, er hvorvidt dette vil gå ut over lagets prestasjoner i den hjemlige serien i første halvdel av sesongen?

Taigaen

Elverum har hard konkurranse på hjemmebane av Drammen og ØIF Arendal denne sesongen og bak lurer det flere outsidere. Er det noen som klarer å stoppe laget fra Terningens seiersrekke i sluttspillet, der laget står med åtte strake?

Denne sesongen blir også den siste med suksesstrener Michael Apelgren ved roret hos hedmarkingene. Han tok over da Christian Berge ble landslagstrener og har utviklet laget videre. Svensken flytter nå hjem til moderlandet og blir trener for Sävehof fra sommeren 2020. Han har vunnet alt som trener for Elverum, men aldri tatt trippel i en sesong på hjemmebane. Det gjør handball.no et poeng av i en artikkel denne uken.

Elverum serieåpnet med å slå Halden 28-27 i serieåpningen på onsdag.

Overfor handball.no slår Apelgren fast at det var bittert å ryke for ØIF i kampen om seriegullet forrige sesong. Men han ser frem til å lede laget i Champions League, der Elverum skal ut mot Sander Sagosens PSG, i tillegg til blant andre Barcelona, Flensburg og Aalborg.
– Det blir heftig, men stort å få være en del av det, sier han til nettstedet.

Alexander Blonz er det kanskje mest spennende tilskuddet hos hedmarkinegne, men Elverum har måttet erstatte Tine Poklar og den meget solide målvakten Morten Nergaard. Sistnevnte var en av suksessfaktorene for klubben, en som alltid hevet seg i de viktigste kampene. Danske Thorsten Fries er hans erstatter. Apelgren frykter ikke at tapet av de to nøkkelspillerne skal bety noe.
– Hver sommer er det seks-sju som har forlatt oss, men vi har dyktige speidere, noe vi er best på i hele Norge, sier Apelgren, som legger til at klubben har et proft korps av speidere som de får informasjon om spillere fra.

Ifølge klubbens egne nettsider har Elverum aldri vært bedre i sesongoppkjøringen som de har vært foran denne sesongen, der laget har levert sterke kamper i flere turneringer mot internasjonale topplag. Men de trekker også frem at eliteserien er jevnere og jevnere år for år, og bedre og bedre gjennom at flere utenlandsproffer kommer hjem for å fortsette karrieren på norsk jord.

Ifølge handball.no er dette spillerstallen til Elverum: Jesper Johan Gulliksen, Didrik Wennberg Linderud, Sander Wennberg Linderud, Rasmus Hjarnø Boysen, Alexander Ørjevik Westby, Simen Holand Pettersen, Lukas Sandell, Emil Kheri Imsgard, Tobias  Schjølberg Grøndahl, Thorsten Fries, Kristian Krag Ørsted, Jonas Burud, Endre Langaas, Magnus Fredriksen, Jonas Myreng Elverhøy, Thomas Alfred Solstad, Sigvaldi Guðjónsson, Alexander Christoffersen Blonz, Sebastian Henneberg.
Nye spillere: Alexander Blonz (Viking), Thomas Solstad (Halden), Tobias Grøndahl (Vestre Bærum/Haslum), Thorsten Fries (SønderjyskE, DEN), Sebastian Henneberg (Århus, DEN), Rasmus Boysen (Ribe Esbjerg, DEN), Sander Linderud (tilbake etter lån i Halden).
Spillere i avgang: Morten Nergaard (lagt opp), Tine Poklar (Hard, AUT), Stian Mogen (studier), Orri Jonsson (BSV, DEN), Søren Tau (Team Tvis, DEN), Håkon Ekren (Cherbourg, FRA), Audun Breen Røragen (Sandnes), Stiven Thorsteinsson (lagt opp).
Trener: Michael Apelgren