Vi blir bedre kjent med motstanderne: – Lærte mye av forrige sesong – ØIF Arendal
Stian Gomo, treker Kolstad

Vi blir bedre kjent med motstanderne: – Lærte mye av forrige sesong

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

I denne artikkelen er det sesongens nordligste elitelag vi skal bli bedre kjent med, nemlig Kolstad fra Trondheim.

Trønderne tok norsk håndball med storm første halvdel av forrige sesong, da laget lå helt i toppen av tabellen i rundene før jul, men for så å falle nedover i andre halvdel av sesongen. Laget endte til slutt på sjetteplass i grunnserien, men tok seg til semifinale i sluttspillet.
Kolstad-trener Stian Gomo leder et ungt lag, med ingen spillere som er over 30 år. Laget har hatt en bra oppkjøring og Gomo mener de har fått de nye spillerne drillet inn i laget.

Treneren håper å se et litt mer stabilt Kolstad-lag denne sesongen.
– Ambisjonene er å kjempe i toppen, og at vi kan klare å kvalifisere oss til europacup neste sesong, sier Gomo.
– Vi har jobbet med å bli mer stabile. Forrige sesong var et hyggelig resultat, tross for resultatene andre halvdel. Vi kommer til å svinge litt nå også, men jeg håper vi kan bli mer stabile. Det er fortsatt en ung gjeng, med ingen spillere over 30 år. Guttene har vokst opp i klubben og vi bygger erfaring år for år, forklarer Kolstad-treneren.

Kolstad i aksjon mot ØIF forrige sesong.

Av egne spillere er det tre han trekker frem som er verdt å se ekstra opp for. Tom Kåre Nikolaisen er 22 år gammel og strekspiller. Sammen med Gabriel Setterblom, som kom fra Halden og storskytter Rasmus Carlsen kan han lage trøbbel for de fleste.
– Tom Kåre er ung ennå, men vært med en stund. Han har spilt på seg mye erfaring og er sterk i det defensive. Jeg håper han kan ta steg offensivt. Gabriel kom fra Halden og er spennende, men Rasmus har vært med flere sesonger og har markert seg sterkt, beskriver Gomo.

Treneren forteller at de i Kolstad lærte mye av det som skjedde forrige sesong. I sluttspillet slo de ut Drammen i kvartfinalen, mens de holdt ØIF Arendal til fire kamper i semifinalen før det kom en avgjørelse. De slo ØIF i Sør Amfi i den første kampen.

Denne sesongen er ekspertisen mer vennligstilt overfor Kolstad. FRa å ha blitt tippet som nier i fjor på samme tid, går tipsene i år ut på at Kolstad ender mellom nummer fire og seks.
– Det er hyggelig at de som tipper har mer tro på oss. Jeg håper de får mer rett i år enn i fjor, smiler han.

«Vi skal kjempe i toppen»

Gomo har en soleklar favoritt til seriegullet denne sesongen:
– Drammen! Jeg synes de skiller seg klart ut med Rasmus Bech i mål, Hykkerud, Sørheim og Lie Hansen tilbake. De fremstår som veldig komplett og er min klokkeklare favoritt, sier Stian Gomo.
Han tror – som de fleste andre – at det er ØIF og Elverum så blir de hardeste utfordrerne til Drammen.
– De tre øverste skiller seg ut, men så er det mer åpent mellom fire og ni. Stabilitet blir viktig. Laget som unngår skader og er friskest er det som klarer å følge topp-tre best, tror han.

I likhet med flere andre, trekker Gomo også frem at eliteserien denne sesongen er den sportslig beste på lenge.
– Den tiden jeg har vært med og kan huske, så er dette uten tvil den beste. Ligaen er mer proff enn noen gang. Flere klubber satser og henter gode danske og svenske spillere. Det er et kvalitetstegn, mener Kolstad-treneren.

Vårt tips for Kolstad: 5. plass