Vi Blir kjent med motstanderne: Spent foran den tøffe andresesongen – ØIF Arendal

Vi Blir kjent med motstanderne: Spent foran den tøffe andresesongen

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

Nærbø er det andre laget vi presenterer!

Nærbø både overrasket og sjarmerte Håndball-Norge forrige sesong, og gjorde Nye Loen til en fryktet hjemmearena.

Men nå er klubben inne i det som er den tøffe andresesongen på toppnivå. I flere idretter enn håndball har et lag imponert som nyopprykket, men møtt veggen den andre sesongen.
– Vi er litt spent, innrømmer trener Rune Haugseng noen dager før det hele skal i gang mot Runar på bortebane.
– Troppen er ganske lik den vi hadde forrige sesong. Vi får en pekepinn på hvor vi ligger i løpet av de første kampene, da har vi Runar, St. Hallvard, Elverum og Drammen. Vi er nysgjerrige på hvor vi stå. Det er enkelt å presse frem hundre prosent det første året, påpeker Haugseng.

Haugseng er sammen med danske Marc Uhd ansvarlig for Nærbø. De siste sesongene har klubben hatt et meget sterkt ungdomslag. Forrige sesong ble det cupmesterskap på G20-laget, etter å ha sendt ØIF ut i semifinalen.
Klubben har hatt flere spillere på landslag som har spilt VM i sommer. De spillerne har hatt litt ekstra ferie etter hjemkomsten fra VM. Ifølge Haugseng fikk de ti dager ferie og møtte direkte på kamp i Skjærgårdslekene.

https://narbo.topphandball.no/

Haugseng tror laget hans vil trenge noen kamper før de vil se hvordan de ligger an.
– I fjor visste vi det ville ta tid og var ganske rolige. Vi har mange unge spillere og har som mål å overleve denne sesongen. Da vil vi ha muligheten til en stigning neste sesong, for da er spillerne så modne at en kan begynne å kreve mer, forklarer han.

Fra kampen Nærbø-ØIF i Nye Loen i september i fjor.

På Nærbø har de bygd opp et lag med lokale gutter over tid. Det har også sørget for håndballfeber i jærbygda. Godt over 1.000 tilskuere er ikke uvanlig i intime og flotte Nye Loen.
Og det er vanskelig å glemme hvordan jærbuene kom med 500-600 tilskuere og fylte over an halv tribune i Sør Amfi under sluttspillet forrige sesong.
– Publikum kjenner guttene, enten personlig eller så kjenner de foreldrene. Det gjør at de assosieres med spillerne. I tillegg har vi sendt kampene våre via Facebook, som har gjort at publikum har fått et forhold til laget. Det er spillere uten stjernenykker som publikum trykker til sitt hjerte. Det får folk til hallen og de lager en eventyrlig stemning, beskriver han.

Publikum i Nye Loen – en fryktet hjemmearena for Nærbø.

Han håper laget skal ha en del å gå på når de kommer til kamp, men forteller samtidig at laget leverer bra på treningene.
– Men det er noe helt annet å komme til kamp. Jeg håper vi skal ha litt mer å gå på, fremhever han.

Haugseng tror de tre topplagene fra sist – ØIF Arendal, Elverum og Drammen – også denne sesongen vil kjempe om trofeene. Men han trekker frem at Elverum kan ha et annet fokus med tanke på det tette programmet i Champions League før jul. Samtidig advarer han for Runar.
– Disse klubbene har større ressurser enn alle de andre og kan hente forsterkninger på en hylle over de andre, mens de andre klubbene må spare for å holde hjulene i gang, trekker han frem.
– Ligaen fremstår som den beste på mange år. Det er lenge siden det var så sterke spillere i norsk håndball. Klubbene har også hentet mange sterke, utenlandske spillere som hever nivået. Det er mange kamper nå som det er vanskelig å spå resultat i, legger han til.

Test en av våre støttespillere.

Hva tror Haugseng så om ØIF Arendal den kommende sesongen?
– Et topplag, helt klart! De har mange spillere i hver posisjon og har hentet Matic og Rammel i tillegg. Om to spillere ikke har dagen, har de en tredje de kan sette inn. ØIF blir et topplag, mener han.

Vårt tips for Nærbø: 8. plass