Videre i cupen etter Martins lekestue – ØIF Arendal
Martin Lindell mot Viking i 3. runde av cupen - 01.09.2019.

Videre i cupen etter Martins lekestue

Etter en tung start, slå ØIF Arendal kraftig tilbake og sikret seg avansement til 4. runde av cupen etter en sterk andreomgang …

Det var Martin Lindell som ble kampens store profil med 12 mål. Han holdt alene ØIF inne i kampen i den tunge førsteomgangen, da vertene kjempet ØIF ut av stilen. I andre omgang var det liten tvil – da var det den divisjonsforskjellen mellom lagene det skulle være. Det sluttet 30-19 i Hetlandshallen.

Kampens store spiller, Martin Lindell, fikk blomster av hjemmelaget etter kampen – kåret til banens beste. Han var ikke fornøyd med det laget leverte i første omgang.
– Men det er flere hakk opp i andre omgang. Første er ikke godkjent, da er det mye fokus på dommerne, men vi snakker ut i pausen og endrer innstillingen. Vi setter forsvaret og får kontret inn noen mål, og lar dem ikke slippe inn i kampen igjen, slår Lindell fast.

Han er godt fornøyd med 12 fulltreffere mot en vrien motstander.
– Kult med 12 mål i dag. Jeg er i form og det føles bra. Jeg har hatt en bra oppkjøring og fått kjørt på med trening som jeg har villet, sier han.

Bakerst sto André Bergsholm Kristensen. Han deler på alle måter inntrykket til Lindell om første omgang.
– Slutten blir bra, men det er en litt treg første omgang. Alt i alt er det bra, med en fantastisk andre omgang. Vi gjennomfører bra mot en vrien motstander. Vi var forberedt på at det kunne bli tøft fra starten av, men det løsner for alvor i andre omgang. Nå lever drømmen om Spektrum fortsatt. Det hadde vært veldig moro med en finale, smiler målvakten.

Intime Hetlandshallen på Mariero i Stavanger var arena for den 3.runde av årets NM som involverte ØIF Arendal. Det gamle storlaget Viking inviterte til cupfest.

Og det var et hjemmelag som ville selge seg dyrt mot forrige sesongs seriemester. Selv om ØIF fikk kampens første scoring, så svarte Viking raskt og var i føringen i innledningen av kampen. Etter 11 minutter utlignet Martin Lindell til 4-4. Da hadde ØIF ligget bak med to mål en periode.

Anført av Martin Lindell klarte ØIF å komme tilbake. Etter 16 minutter var det 6-4 til ØIF, men det gikk ikke lenge før det var 6-6. Etter 20 minutter sto det 8-7, men etter 24 minutter lå ØIF under 9-10 igjen. Viking kjempet ØIF-gutta ut av stilen, og fikk god hjelp av dommerne – for anledningen i blått – som var løsslupne med tominuttere til ØIF i første omgang. I tillegg ble Olaf Richter Hoffstad belønnet med et direkte rødt kort for å ha taklet en spiller som hoppet inn i målfeltet. En meget streng avgjørelse, i alle fall om det sees med ØIF-øyne …

Viking utnyttet den hjelpen de fikk. ØIF lå bak med 9-11 da 27.30 var spilt av første omgang. Det var også stillingen til pause, etter en omgang ØIF ble kjempet helt ut av stilen av hjemmelagets spillere, og der ØIF misset på altfor mange opplagte muligheter.

Om første omgang var under pari, så var andre omgang stikk motsatt. Det var et helt annet lag som kom på banen. Anført av trioen André Bergsholm Kristensen mellom stengene, Martin Lindell i angrep og kaptein Eirik Heia Pedersen i forsvar, sa ØIF Arendal takk og farvel tidlig. På fem minutter var to mål bak, snudd til 14-11-ledelse og da så ikke ØIF seg tilbake.

Redningene til Bergsholm Kristensen utløste kontringer som ble utnyttet til fulle. Etter 42 minutter var det 19-13, mens det tre minutter senere sto 22-13. Med 51 minutter på kampklokka sto det 25-15.

Mario Matic og Josip Vidovic løste kantutfordringen på en fortreffelig måte. Etter først å ha lagt Viking ettertrykkelig i bakken, så ikke ØIF Arendal-guttene seg tilbake og kontrollerte det hele inn til avansement til 4.runde.