Vi blir kjent med motstanderne: – Jeg tror vi kan bli en «giant killer» – ØIF Arendal
Follo logo

Vi blir kjent med motstanderne: – Jeg tror vi kan bli en «giant killer»

Frem mot seriestart skal vi blir kjent med lagene i eliteserien som ØIF Arendal skal møte, og vi skal tippe utfallet av serien denne sesongen …

Først ute er Follo, nyopprykket fra 1. divisjon.

Klubben fra Ski rykket ned fra toppdivisjonen i 2014 og har siden spilt på nivå 2, men tok steget opp igjen etter å ha blitt nummer to forrige sesong.

Follo har noe på gang, med et bra U20-lag. A-laget trenes av danske Martin Lysdal Hansen.
De unge, lokale spillerne har fått selskap av noen erfarne spillere som bringer inn rutine i laget. Blant annet har laget fått en dansk linjespiller med god erfaring, en som ifølge trener Lysdal Hansen kan jobbe begge veier.

De unge, lokale spillerne har fått selskap av noen erfarne spillere som bringer inn rutine i laget. Blant annet har laget fått en dansk linjespiller med god erfaring, en som ifølge trener Lysdal Hansen kan jobbe begge veier.

Målet er å klore til seg så mange poeng at det til slutt blir en åttendeplass og sluttspill.
– Men vi må levere på toppnivå hver gang for å klare det. Jeg tror vi kan bli en ”giant killer” og ta poeng selv fra topplagene, men vi kan få det tøft om vi går på noen tap. I og med at vi har så mange unge spillere, kan det bli tungt om de mister troen på det.

Treneren trekker frem at styrken i laget er at det er spillere som kjenner hverandre godt, som har spilt sammen i en rekke år. Utfordringen blir den manglende erfaringen og at spillerne kan miste troen på det om laget går på flere tap på rad.
– Da kan vi få det tøft. I tillegg er det ikke en velfylt tropp og vi har lite å rullere på. Vi tåler ikke mange skader på bakspillerne, trekker Lysdal Hansen frem.

Det er noen sesonger siden det ble spilt elitehåndball i Ski. Der er de forberedt på at byens helter spås en tøff sesong, men lar ikke de rokke ved optimismen.
– Stemningen i byen er god og det er stor tro på laget. Det er veldig mye positivitet rundt spillerne og det som skal skje denne sesongen, sier han.

Magnus Jøndal kom fra Follo til ØIF Arendal da Follo rykket ned i 2014.

Men hva tror Lysdal Hansen om ØIF Arendal?

– ØIF er et fint lag, med fine spillere. Ingen tvil om at det er et topp-tre lag, men jeg synes det er noen punkter de sliter litt. De har en bra hjemmebane de kommer til å ta mange poeng, og har en tropp med mange erfarne spillere som vet hva som kreves. Jeg tror de kan slite i noen kamper, i alle fall håper jeg de vil slite mot Follo, smiler Martin Lysdal Hansen.

Follo-treneren trekker frem at de gleder seg til kampene mot topplagene, som vil bli god trening for de unge spillerne. Han synes det er vanskelig å spå utfallet av sesongen, men har de tre store, Elverum, Drammen og ØIF Arendal, på topp, men han advarer for Runar.

Vårt tips for Follo: 11

– De blir en outsider. Elverum tror jeg kan få det tøft med tanke på Champions League. Så tett kampprogram som det gir er krevende, påpeker han.