Kontrollert videre i cupen – ØIF Arendal
Olaf Hoffstad scoret 15 mål mot AK i 44-21-seieren.

Kontrollert videre i cupen

AK 28 hadde invitert til cupfest i Odderneshallen. ØIF Arendal takket for invitasjonen og sendte hjemmelaget ut.

Det ble en komfortabel seier for ØIF Arendal i den første offisielle kampen denne sesongen. ØIF vant til slutt 44-21 over laget fra 2.divisjon.

Olaf Hoffstad ble kampens store profil med 15 mål.
– Solid gjennomkjøring. Vi kjører over dem før pause, men slipper litt i andre omgang. Komfortabel seier i en konsentrasjonsprøve, oppsummerer Hoffstad.

Olaf Richter Hoffstad har signert ny avtale med ØIF Arendal.

ØIF festet grepet fra starten av, selv om hjemmelaget yppet seg litt i innledningen. Etter åtte minutter sto det 7-4 til ØIF, som etter 15 minutter hadde økt til 10-4 og til 14-4 etter 20 minutter. Til pause sto det 24-6.
Det var litt mer rot de neste 30. ØIF fikk 20 måls forsprang tidlig.
Etter 40 minutter sto det 31-10, mens det etter 45 sto 32-13. AK 28 klarte av og til i denne perioden å holde avstanden nede på 19 mål.
Avstanden var også 19 mål med rundt fem minutter igjen, men en liten spurt på slutten sørget for 44-21.

Herman Vildalen var tilbake i «sitt gamle hjem», Odderneshallen.

Det var Luka Panza som for anledningen ledet laget, og Sondre Paulsen som fungerte som kaptein, ettersom Marinko Kurtovic og kaptein Eirik Heia Pedersen deltok på «Avkast» – håndballens kick off i Oslo tidligere på dagen.

William Fiala Gjermundnes konkluderte etter kampen med at det var en sløv andreomgang, og at det var en konsentrasjonsprøve.
– I andre omgang blir det litt slurv, for AK slutter ikke å fighte. Det er viktig å få en seier. I helhet gjør vi en OK kamp. Det er vanskelig å spille mot slike lag som AK, forteller Gjermundnes.

William Fiala Gjermundnes fikk tidvis småhard behandling.

En som var tilbake på gammel grunn, det var Hermann Vildalen. Han er flasket opp i AK 28 og spilte for klubben i en årrekke. For ham var det spesielt å komme tilbake til Odderneshallen. Det ble fire scoringer på ham i gjensynet med sin gamle hjemmebane.
– Veldig gøy å være tilbake i gode, gamle Odderneshallen. Her er det alltid gøy å spille, smiler han.
– For meg var det her grunnlaget ble lagt. Jeg spilte vel her i sju-åtte år, så det er mye historie for meg i denne hallen, legger han til.

Han synes gjennomføringen av kampen var fullt ut godkjent.
– Jeg synes vi holder oss profesjonelle gjennom hele kampen. I første omgang løper vi over dem. Vi fikk rullert masse på laget, selv om vi roter litt i andre omgang, Vinne med 23 mål er godkjent, konkluderer Vildalen.

Marius Nilsen var blant de unge spillerne som slapp til med mye spilletid i kampen.

I likhet med William Fiala Gjermundnes – som også er kristiansander – trekker han frem at kamper som mot AK 28 i cupen, ikke er de letteste å spille.
– Det er fort at en kan komme keitete i gang, men det unngår vi heldigvis. De gir seg aldri og har stor innsats. AK har ingenting å tape i en kamp som denne og spiller kampen ut, sier han.

Allerede søndag er neste runde i cupen. Da venter Viking på bortebane i Stavanger.

Laget: Åsmund Strat, Oliver Trondal, Adrian Evensen 5, Josip Vidovic 1, Oscar Duus Carlsen 1, Martin Lindell, Richard Lindström, Mario Matic 2, Sondre Paulsen 3, William Fiala Gjermundnes 7, Marius Nilsen 1, Sander L. Simonsen 5, Hermann Vildalen 4, Olaf Hoffstad 15.