Sander og Norge med beste landslagsprestasjon på 24 år! – ØIF Arendal

Sander og Norge med beste landslagsprestasjon på 24 år!

Ikke siden 1995 har det norske juniorlandslaget prestert bedre enn hva Sander og Norge gjorde i Spania. Og selv om det ble tap mot Tunisia med minste margin, 37-36, i kampen om 7. plassen er det en historisk god VM-plassering.

– Dette var siste mesterskapet med juniorlandslaget. Og da var det ekstra gøy at vi klarte å prestere så bra, forklarer Sander over telefon og fra mellomlanding i Paris.

– Vi har aldri gjort det så bra i noe mesterskap, så det var en skikkelig opptur.

– Vi var veldig nær en semifinale. Og vi skulle gjerne ha avsluttet på en ennå bedre måte. Men ser vi på helheten er det en god prestasjon, skryter lagets trener Vidar Gjesdal.

Sander gleder seg til et par rolige dager.

– Utgangspunktet var at jeg skulle til Generation Handball i Danmark og møte resten av laget. Men jeg er utrolig glad for at Marinko har gitt meg noen dager fri. Det har vært håndball nesten i ett siden sesongslutt. Og jeg er sikker på at dette er den beste måten jeg kan forberede meg til sesongstart på nå.

For når sesongene går inn i hverandre kan det bli tungt.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er sliten både fysisk og mentalt. Og selv om jeg synes håndball er utrolig gøy, tror jeg det var lurt at jeg fikk lytte til både kropp og sjel. Det er lett å få både slitasjeskader og akutte skader når kroppen er så «tom» som den er nå.

Sander trenger ikke lange tiden for å være på beina igjen.

– Når gutta er tilbake fra Danmark, er jeg på plass igjen.

Mer om junior VM fra Spania her

FAKTA
Junior-VM menn, plasseringsspill
Norge–Tunisia 36-37 (15-16)
As Travesas Sports hall, Vigo, Spania
150 tilskuere
Mål Norge: Simen Holand Pettersen (Elverum) 10, Alexander Mitrovic (Elverum) 8, Tord Haugseng (Nærbø) 7, Sindre Heldal (Nærbø) 4, Tord Aksnes Lode (Nærbø) 3, Thomas Horneland Boilesen (Drammen) 3, Leander Myklebust Seime (FyllingenBergen) 1. Øvrige norske spillere: Robin Paulsen Haug (Skjern), Ole Nærland (Nærbø), Felix Abrahamsen Lunde (Haslum), Sander Løvlie Simonsen (ØIF Arendal), Rassin Haugseng (Nærbø), Andreas Horst Haugseng (Nærbø), Emil Kheri Imsgard (Elverum), August Storbugt (Sarpsborg), Vetle Rønningen (Bietigheim).
Toppscorer Tunisia: Ahmed Bannour 11.
Utvisninger: Norge 8×2 min., Tunisia 1×2 min. og rødt kort.