Stallens yngste «sjokkerte» eliten! – ØIF Arendal

Stallens yngste «sjokkerte» eliten!

Lørdag før avreise til oppkjøringstreninger og kamper i Danmark gjennomførte elitelaget tester. Og en som virkelig viser ambisjoner fra første trening er den nysignerte 16-åringen fra Bamble i Telemark. Herman Thysted imponerte alle med fantastiske testresultater.

– Det var rett og slett meget imponerende. Han har ikke langt til å nå inn i topp 3 plasser på flere av testresultatene, forteller fysisk trener Hans Olav Uldal.

– Dette er helt ekstraordinært. Slike resultater har vi ikke sett på noen så unge gutter tidligere, så dette lover godt.

Testresultatene imponerte også hovedtrener Marinko.

– Du kan se det på Herman. Han er veldig «grov» i kroppen. Ser veldig «fit» ut. Og tar trening lett. Noe som også ligger i alderen. At det er et ekstraordinært talent vi har signert har vi visst lenge. Den seriøsiteten han har visst gjennom forberedelsene til årets sesong, viser at han mener alvor. Så dette blir gøy.

Marinko maner allikevel både Herman og publikum til tålmodighet.

– Det er nok ikke elitelaget som blir hans hovedarena for kamptrening denne sesongen. Men noen muligheter kan det bli. Det at vi får anledning til å forvalte hans talent i denne gruppen, tror jeg blir fantastisk både for Herman og for ØIF Arendal. Og med noen sesongers horisont, kan det være at Herman blir en skikkelig «hitt» i Sparebanken Sør Amfi. Han legger i alle fall ned jobben som kreves, det viser testresultatene så langt.

Herman Thysted (16) klar for ØIF Arendal!

– Herman er et av norsk håndballs absolutt største talenter i sin alder!