– Guttene virker mye mer motiverte enn i fjor – ØIF Arendal

– Guttene virker mye mer motiverte enn i fjor

– Deilig å være i gang igjen. Herlig å treffe guttene, smiler Josip Vidovic, som sammen med sine lagkamerater hadde en allsidig økt som innledet sesongen.

Denne uken skal laget trene i Arendal, før kursen rettes mot Danmark på søndag for en uke med treningsleir og treningskamper.

Også Marinko Kurtovic, ØIF Arendals hovedtrener, var fornøyd med å være i gang.

Han likte det han fikk se av sine elever under den første treningen, der også smilene var på plass hos de involverte.

– Ja, det er flott å være i gang. Jeg synes guttene virker veldig motiverte, mye mer motiverte enn de var på samme tid i fjor. Vi har en større tropp nå, som motiverer hverandre. Jeg kan se på spillerne at de er enda mer på nå enn de har vært tidligere på samme tid, melder Marinko.

Og det er så absolutt gode ord fra Kurtovic. Det er også ord som kan roe nervene til de mest innbitte supporterne.

– Det er mer glede hos spillerne, de virker mer sultne. Det er tøff konkurranse om plassene nå, så dette tror jeg kan bli kanonbra, sier Kurtovic.

Med så sterk konkurranse i troppen, der flere unge spillere utfordrer de etablerte om en plass på laget, så har Marinko et luksusproblem.

–  Ja, men det er bare motiverende for en trener. Det er godt å ha sultne spillere som leverer på trening, for hvis ikke så kan de ikke regne med å få spilletid. At de var gode forrige sesong, betyr ikke at de leverer varene den kommende sesongen. Men spillerne er flinke til å motivere og hjelpe hverandre. Derfor er jeg optimist, smiler Marinko Kurtovic.

Treningsmengden er økt foran den kommende sesongen. En normal uke skal inneholde 11-12 økter, der 8-9 av øktene kommer til å være håndballøkter. Med riktig trening så håper treneren at det skal utgjøre den ekstra prosenten som kan gjøre en forskjell når trofeene skal deles ut.

Blant annet røper Kurtovic at øktene om morgenen vil handle mye om teknikk og skudd, der målet er å få opp uttellingen.

–  Slikt er gull verdt. Jeg håper det kan gi oss den ekstra prosenten som er så viktig når det skal avgjøres. Men samtidig handler det også om spillerne selv og hva de vil. Spillerne må være på. Om de ikke er på, får de ikke utvikling. Dette krever planlegging. Mitt største ønske er 24-timersutøvere, men med jobb, familie og studier, så ser jeg at det er vanskelig. Men nå er det flere som spiller på heltid og da må en også kreve at de trener enda mer, sier han.