ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: Helten fra Saltrød – ØIF Arendal

ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: Helten fra Saltrød

Sommeren 2014 kom det en svært lovende 16-åringen inn døra til Sør Amfi, nysignert fra nabo Sørfjell og et av de største talentene på Sørlandet. Han hadde markert seg i de aldersbestemte klassene for Sørfjell og hadde vært innom landslaget for sin årsklasse da han kom til klubben i det som var trener Marinko Kurtovic sin første sesong i ØIF.

Sander er en spiller som har tatt utviklingen steg for steg. De første sesongene måtte han spille annenfiolin bak klubblegende Sondre Paulsen.

Men gradvis har Sander blitt bedre og bedre, og i 2017 begynte en å ane at det snart kunne ligge an til et tronskifte på høyrekanten. For med Sondre Paulsen omskolert til høyreback, så har Sander Løvlie Simonsen grepet mulighetene med begge hender. Han har tidvis imponert og har også fått muligheten til å vise seg frem for rekruttlandslaget for ikke lenge siden. Det betyr at han er en spiller som holdes under oppsikt med tanke på enda større oppgaver en LM98, der han har vært fast innslag.

Det er en erfaren 21-åring som har tatt steget fra stort talent til etablert eliteseriespiller. I debutsesongen var han med på å vinne cup- og seriegull. Det samme gjorde han sesongen etter. Denne sesongen kunne han henge det tredje seriegullet på veggen hjemme.

I 2018/2019 noterte han seg for 63 seriemål, i tilegg ble det 23 i sluttspillet. Han er blitt bankers på laget. Fortsetter fremgangen, er han ikke langt unna å nærme seg forgjenger Sondre Paulsens status som klubblegende. Sander er på god vei …