Hermann: – Europacup er sykt moro! – ØIF Arendal

Hermann: – Europacup er sykt moro!

ØIF Arendal-profil Hermann Gabriel Vildalen gleder seg sykt mye til Europacupen starter. Men om han ønsker seg belgisk eller islands motstand? Det vet han ikke ennå! - Vi tar det som kommer, sier han. - Vi skal uansett videre til PlayOff-runden!

Hermann gleder seg sykt mye til å spille Europacup.

– Europacup er det største du kan spille som klubbspiller. Og det er alltid knyttet stor spenning til hvilke lag vi skal møte. Til reiseforholdene og til kvaliteten på motstanderen. Og ikke minst til om det blir avgjørende kamp hjemme eller borte, forteller han entusiastisk.

Hermann er på ferie i Spania. Det har ikke vært noen latsskaps ferie. Og valget av feriedestinasjon gjøres ikke tilfeldig.

– Her er det en enormt treningssenter og absolutt alle treningsfasiliteter man kan ønske seg. Og jeg har holdt skikkelig godt i gang. Nå gleder meg meg sesongstart.

Men Europacup-trekningen fulgte han «live» fra flyplassen på vei hjem til Arendal.

– Jeg så at vi skal møte vinnerne av en islandsk og et belgisk lag. Jeg vet neimen ikke hvem jeg ønsker meg. Heldigvis har både jeg og flere andre i ØIF Arendal mange gode håndballvenner i Europa, så vi skal klare å skaffe oss all den informasjon vi trenger når motstanderen er klar.

Noen favoritt er det vanskelig å få ut.

– Islansk og Belgisk klubbhåndball høres ganske så jevnt ut i mine ører. Kanskje er Belgia en liten favoritt. Men det er høyst uoffisielt. Jeg må få sjekket ut med noen av de jeg kjenner som kan disse nasjonene bedre først.

En ting likte han spesielt godt.

– Vi skal avgjøre oppgjøret i den siste kampen hjemme i Sparebanken Sør Amfi. Det var en stor fordel.

Og hvordan står norsk klubbhåndball til islandsk og belgisk tror du?

– Jeg tror vi har gode sjanser til å gå videre til playoff-ruden. Uansett hvem av lagene som går videre. Og jeg liker spesielt godt at vi skal få anledning til å avgjøre oppgjøret hjemme i Sparebanken Sør Amfi. Med det entusiastiske publikummet vi har, stemningen vi lager, skal vi gjøre det vanskelig for noen og enhver å hente resultater fra vår svarte og røde borg, avslutter Hermann akkurat så optimistisk som vi håpte på!

Europacupen: Belgia eller Island for ØIF Arendal