ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: – Han er vår neste landslagsmålvakt – ØIF Arendal

ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: – Han er vår neste landslagsmålvakt

Gjennom sommeren skal vi la dere bli bedre kjent med noen av våre profiler. Hver uke skal en spiller presenteres, slik at du kan lære ham bedre å kjenne, både sportslig, privat og hva de tenker om fremtiden. Denne uken skal vi bli bedre kjent med André Bergsholm Kristensen.

Han viste mye av sitt potensial i den første sesongen i ØIF Arendal.

Strafferedninger – blant annet tre i hjemmemøtet med Elverum i eliteserien – sørget for at vi ble virkelig kjent med kapasiteten til den unge målvakten, som Marinko Kurtovic har beskrevet som det største målvaktstalentet på lang, lang tid. Til sponsorene uttalte han før sesongen at han gledet seg til Sør Amfi skulle få oppleve André Bergsholm Kristensen.

– Jeg var ganske sikker da vi hentet ham om at dette var et riktig valg. Den første sesongen har han også vist hva som bor i ham. Jeg er ikke overrasket over at han vant prisen som årets nykommer i eliteserien, sier treneren.

 

Han ble seriemester i sin første sesong, men tro ikke at han slår seg til ro med det. André Bergsholm Kristensen har klare ambisjoner som spiller.

– Jeg vil vinner mer med ØIF og utvikle meg enda mer som målvakt, sier han.

– Og jeg er villig til å ofre alt for å nå de målene, legger han til.

Han beskrives av flere som en kommende landslagsmålvakt. Det er også den største håndballdrømmen hans.

– Ja, det og det å bli utenlandsproff er det jeg drømmer om, forteller han.

Marinko Kurtovic tror – i likhet med flere – at Bergsholm Kristensen er en kommende landslagsmålvakt.

– Ja, det tror jeg. Helt klart en kar for fremtiden. Jeg tror ikke det skjer allerede neste sesong. Det vil bli for tidlig. Vi skal ikke stresse ham. Husk at han er født i år 2000. Men fortsetter han å prestere og at utviklingen går den veien det ser ut til, så er han en fremtidig mann med det norske flagget på brystet, mener Kurtovic.

 

Han forteller at eleven tok flere steg, ikke bare sportslig i sin første sesong hos ØIF Arendal.

– Han har tatt steg også mentalt, blitt enda sterkere i hodet og mer avslappet i måten å være målvakt. Det er en kar som er voldsomt moden for alderen, forklarer Marinko.

Kommende sesong skal han danne målvakttrio med Kristijan Jurisic, som er ute med skade frem til november/desember,  og før den tid blir Åsmund Strat hans sparringpartner.