ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: – Jeg har lært mye om meg selv … – ØIF Arendal

ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: – Jeg har lært mye om meg selv …

Gjennom sommeren skal vi la dere bli bedre kjent med noen av våre profiler. Hver uke skal en spiller presenteres, slik at du kan lære ham bedre å kjenne, både sportslig, privat og hva de tenker om fremtiden. Denne uken skal vi bli bedre kjent med André Bergsholm Kristensen.

”Det største målvaktstalentet i norsk håndball på lang tid”. Dette sa trener Marinko Kurtovic om André Bergsholm Kristensen da han snakket foran forsamlingen med sponsorer foran serieåpningen sist sesong.

Han debuterte som målvakt i 1.divisjon for den gamle storheten Sandefjord som 16-åring.

Der imponerte han mer og mer, og flere klubber kastet sine øyne på den rolige unggutten. ØIF Arendal kom på banen for forrige sesong, og etter noe tid til å tenke seg om, valgte Bergsholm Kristensen å skrive under en avtale frem til 2021 med ØIF. Gleden var stor i klubben da 18-åringen signerte.

 

Og en må innrømme at han har levert fra første øyeblikk. Han utgjør sammen med Kristijan Jurisic en målvaktsduo som utfyller hverandre godt, og som pusher hverandre til å bli bedre gjennom hver trening og kamp.

Allerede i den første kampen i eliteserien, serieåpning mot Fyllingen sist sesong, viste han hva som bor i ham. Bergsholm Kristensen ble kåret til ØIF Arendals beste spiller og var sterkt delaktig i at et poeng ble igjen i Sør Amfi i en ikke altfor velspilt kamp for ØIF.

Utover i sesongen har han vokst som målvakt, og det er spesielt på straffekast han har virkelig vist hva slags potensial han har. Han nærmest psyker ut straffeskytterne på en merkelig måte og ble stående med tosifret antall strafferedninger i sin første sesong på toppnivå. De tre redningene på straffekast i hjemmemøtet med Elverum i eliteserien i slutten av januar, var ikke annet enn imponerende.

 

Han noterte seg også for en scoring i debutsesongen på toppnivå, og var på banen i alle de 32 kampene i eliteserien og sluttspillet som klubben spilte.

Da Norsk Topphåndball markerte slutten av sesongen 14.juni, ble også André Bergsholm Kristensen kåret til årets nykommer i eliteserien. Sammen med seriegull er vel ikke det en så aller verst debutsesong, eller?

Tross kåring, så synes Bergsholm Kristensen at sesongen var variabel for hans del, men alt i alt var han fornøyd.

– Ser på min første sesong som variabel. Føler selv at jeg fikk en litt treg start og mindre bra første halvdel, før det ble ganske mye bedre etter jul. Alt i alt brukbart fornøyd, hvor jeg tar med meg mye læring og erfaring, sier han.

 

Det store høydepunktet var å bli seriemester.

– Å sikre det gullet der var stort, smiler han.

I løpet av det siste året, der han har bodd hjemmefra for første gang, så har han også lært mye, ikke bare når det gjelder håndball.

 Jeg lærte en del om meg selv også i løpet av sesongen, og hvordan jeg takler ulike ting. Jeg har også lært en del nytt angående det tekniske ved å stå i mål, forklarer han.