I morgen avgjøres ØIF Arendals E-cup skjebne kommende sesong! – ØIF Arendal

I morgen avgjøres ØIF Arendals E-cup skjebne kommende sesong!

Tirsdag 9. juli avgjøres ØIF Arendals seeding foran årets Europacup. Som Norges førsteseedet i EHF-cupen skal det normalt være walk-over i det som heter 1. kvalifiseringsrunde. Og dermed skal også ØIF Arendal være seedet til 2. kvalifiseringsrunde. I beste fall kan ØIF Arendal være et av lagene som seedes helt til 3. kvalifiseringsrunde.

Tirsdag 9. juli slipper det Europeiske Håndballforbundet alle lagene og seedingen foran åres EHF-cup. Da får ØIF Arendal vite hvilket nivå man skal inn på årets E-cup. Sist gang klubben spilte EHF-cup måtte klubben inn allerede i 1. kvalikrunde. Da var Bodø førsterangert av de norske lagene som tapende NM-finalist. I år er ØIF Arendal førsterangert av de norske klubbene i EHF-cupen. Det betyr normalt walkover i 1. kvalikrunde til 2. kvalikrunde.

Totalt skal det spilles 3 kvalikrunder. Sesongen 2017/18, da ØIF Arendal sist spilte i den samme E-cupen, gikk de svarte og røde videre fra både 1. og 2. kvalikrunde. I 3. kvalikrunde (playoff til gruppespillet) gjorde ØIF Arendal sitt beste E-cup resultat noen sinne med uavgjort borte mot det tyske storlaget Göppingen etter å ha ledet stort underveis i kampen. Tyskerne har vunnet EHF-cupen flere ganger. I Sparebanken Sør Amfi ble imidlertid skuldrene for høye for våre karer og tyskerne «rodde» det hele greit i land.

Nå er selvsagt spenningen stor i troppen. Hvor havner ØIF Arendal i årets turnering? Det store målet er å nå gruppespillet som spilles fra februar og utover. Da må man altså gjøre noe som ØIF Arendal aldri før har klart, spille seg gjennom alle kvalikrundene.

I morgen avgjøres det hvor tøft det kommer til å bli. Resultatet av trekningen vil bli annonsert på våre nettsider og i sosiale medier. Bare å følge med!