Norsk herrehåndball rangert som nr. 16 – her er E-cup konsekvensene! – ØIF Arendal

Norsk herrehåndball rangert som nr. 16 – her er E-cup konsekvensene!

Europacupene er i ombygging. Og det har vært knyttet stor spenning til hvilke konsekvenser dette får. I helgen kom rangeringen for klubbene for sesongen 2020/21. Der fremkommer det at Norge får to lag i Europe League, ingen i Champions League. Champions League håpet for norske klubber er imidlertid ikke helt ute.

Seedingen for sesongen 2020/21 er på plass vel ett år før den nye Europacup-spillet skal blåses igang. Og denne seedingen er farlig brutal for norske klubber. Vi er helt avhengig av å bli «håndplukket» av EHF dersom klubbene skal komme til Champions League.

På den andre side, den alternative europacupen til Champions League, Europe League, blir en fantastisk kvalitetsturnering. For ser man litt motsatt på det, så er det kun 16 av Europas beste lag som ikke spiller der (!). Det blir mange klubber fra de høyest rangerte nasjonene, hele 4 tyske klubber, 4 franske klubber, 3 fra Makkedonia, Ungarn, Spania, Polen, Danmark, Kroatia og Portugal. Alle klubber rangert godt over den norske ligaen. I tillegg skal nasjonene som er rangert på samme nivå som Norge inne med 2 klubber (de beste klubbene i disse nasjonene). Totalt skal disse klubbene slåss om 24 gruppespillplasser. 12 direkte kvalifisert. Resten skal opp i kvalifiseringsrunder for å forsøke å vinne av av de siste 12 plassene.

Skal en norsk klubb få direkteplass i Euope League

Les mer om Europacupene her