Til minne om «vår» mann, Ketil Mikalsen! – ØIF Arendal

Til minne om «vår» mann, Ketil Mikalsen!

Det er med stor sorg at ØIF Arendal har mottatt nyheten om at "vår mann", Ketil Mikalsen, har gått bort. Dagens stolte ØIF Arendal-skute ville aldri vært der den er i dag uten Ketils store bidrag gjennom svært mange sesonger. Vi minner Ketil med stor takknemlighet og masse varme.

Da prosjektet «ØIF Arendal mot norgestoppen» startet for døye 12 år siden, spurte primus motor fra den gang, Kjetil Øygarden, hva som skal til for å nå toppen. Svaret han fikk av Ketil Mikalsen kom på direkten og det står seg like godt den dag i dag som det gjorde for 12 år siden.

– Vi trenger «organisert galskap», svarte Ketil Mikalsen til Kjetil Øygardens legendariske spørsmål. Lite visste hverken han eller alle vi andre hvor rett han skulle ha i denne presise beskrivelsen av hva som skal til for å skape et eventyr i norsk håndball. Vel 12 år har gått. Og det er nettopp Ketils ord som gjelder den dagen i dag. For ØIF Arendal er nettopp det – organisert galskap. Vi kjenner oss igjen om vi er håndballspillere ute på banen, jobber i klubbens administrasjon, jobber dugnad eller er sponsorer.

Rent bortsett fra at Ketil ikke har vært ansatt i klubben, har han hatt de fleste av disse roller hos oss. Og det er på denne måten hans engasjement for de resultater vi har oppnådd har satt evige spor i klubben vi vet han var så glad i. Det ØIF Arendal har blitt, står med betydelig vekt på hans skuldre, selv når han nå har gått bort.

– Ketil er en av de eneste utenfor spillegruppa som har fått være med på den årlige «botkasseturen» med spillerne. I 2011 reiste vil til Aalborg sammen og for dem som fremdeles husker, det var en uforglemmelig tur.

Det kommer samstemt fra to av klubbens æresmedlemmer og bautaene Sondre Paulsen og kaptein Eirik Heia Pedersen. De er både rørte og vemodige, men fremfor alt stolte når de får anledning til å fortelle hva Ketil Mikaelsen har betydd for dem og ØIF Arendal. Sammen med Kjetil Øygarden har de mimret litt i hukommelsen.

– Ketils engasjement startet som sponsor. Men det var ikke nok. Han ansatte flere spillere i staben i hans selskap Th. Bredesen (senere Flow Group). Sannheten er at han også i det «skjulte» hjalp klubben når det var behov for ekstra midler for å skaffe spillere til den sportslige satsningen, forteller Øygarden.

Det er ikke vanskelig for klubbens to største profiler å finne gode minner med Ketil Mikalsen.

– Ketil åpnet både hjemmet sitt og ikke minst båten på Refsnes, for noen ordentlige «sjøslag». Vi tror alle gamle som nåværende ØIF Arendalere kan kjenne seg godt igjen i den følelsen vi hadde, da vi fløy over bølgene i 80 knop med vinden rett imot, forteller de.

– Jeg husker jeg vendte ansiktet litt nervøst i retning av Ketil, forklarer Sondre. – Da møtte jeg en ruvende latter som svar. For som sagt tidligere, med Ketil var det organisert galskap!

Gutta blir rørt til tårevåte øyne når vi lurer på hva som er deres beste minne med Ketil.

– Cupfinalen i 2014 var et stort øyeblikk for absolutt alle involverte. Ser du bilder fra tiden umiddelbart etter kampen, ser du mange høyt jublende arendalitter. Du finner også en Ketil Mikaelsen blant dem. Nedover hans kinn renner det strie tårer. Stolte gledestårer for det vi sammen har oppnådd. For det er bare dem som har vært ordentlig på innsiden som vet hva som virkelig ligger bak slike prestasjoner. Ketil var en av dem på innsiden, en av dem som nettopp viste hvor indelig mye som kreves. Eller som han selv sa det – organisert galskap!

Både Sondre og Eirik er samstemte i at ØIF Arendal har svært mye å takke Ketil Mikalsen for.

Og selvsagt har klubben nettopp det.

ØIF Arendal takker for innsatsen, for det du har gjort på ditt «skift». For det fantastiske og varme engasjementet du ha lagt ned for oss. Du, Ketil Mikalsen, har båret «stafettpinnen» en lang, lang strekning for klubben du var så inderlig glad i. Vi skal stolt forvalte ditt engasjement videre. Gjøre deg stolt av nye prestasjoner og minnes din innstats for vår felles lykke neste gang vi henter hjem nye trofer. Vi vet at når det skjer, ville du stått på tribunen med tårevåte øyne. Ketil, vi skal gjøre deg stolt igjen!

ØIF Arendal lyser fred over Ketil Mikalsens minne.

PS: Når sesongen starter hjemme i Sparebanken Sør Amfi lørdag 7. september vil klubben minne Ketil Mikalsen før kampen.

 

Ketil Mikalsen jubler med ØIF Arendal

Her er gode minner delt av ØIF Arendalprofiler: