ØIF Arendal presenterer sommerprofilene: Juvelen … – ØIF Arendal
William Fiala Gjermundnes (i midten) jubler sammen med lagkameratene etter seieren over Nærbø.

ØIF Arendal presenterer sommerprofilene: Juvelen …

Gjennom sommeren skal vi la dere bli bedre kjent med noen av våre profiler. Hver uke skal en spiller presenteres, slik at du kan lære ham bedre å kjenne, både sportslig, privat og hva de tenker om fremtiden. I dag er det William Fiala Gjermundnes.

– Han hadde egentlig maksimal utur. Da han var som best, ble han skadet og har måttet jobbe seg inn igjen, men i sluttspillet fikk vi sett noe av potensialet hans …

 

Det sier Marinko Kurtovic, trener for ØIF Arendal, om William Fiala Gjermundnes. 18-åringen kom fra Randesund og 2.divisjon sommeren 2018. Han er blitt kalt en av landets største talenter og i ØIF Arendal var det stor glede da unggutten valgte en rød og svart fremtid.

– Han er en kommende storspiller, men vi skal være tålmodige med ham, ikke stresse det på noen måte. Men det er klart, han kommer til å få mer spilletid i tiden som kommer, lover Marinko Kurtovic.

18-åringen er selv smigret over gode ord fra sin trener. Han tok ”ferie” litt senere enn lagkameratene, da han sammen med lagkamerat André Bergsholm Kristensen spilte turnering med LM2000 i Ungarn fra 26.juni til 1.juli.

 

Selv har William beina godt plantet på jorda ennå. Gode ord er ikke noe som får den jordnære 18-åringen til å ta av.

– Jeg vil bli så god som mulig, men samtidig også ha det gøy med håndball. Jeg er villig til å ofre det som må til for å oppnå målene mine, sier han.

Drømmen som håndballspiller er han også klar på.

– Den største håndballdrømmen er å bli utenlandsproff, det hadde vært stas, smiler han.

 

Marinko Kurtovic sier han angrer litt på at klubben ikke skrev femårsavtale med William for et år siden. Han har nå en treårskontrakt.

– Han er en liten juvel å jobbe med. Samtidig har vi også bra bredde i troppen, som gjør at vi kan være tålmodige med spillere som ham. Vi slipper å stresse utviklingen og han kan få utvikle seg i fred og ro, forklarer ØIF-treneren.