Bruker tida på dugnad for ØIF Arendal og Arendal Fotball: – De er helt fantastiske – ØIF Arendal

Bruker tida på dugnad for ØIF Arendal og Arendal Fotball: – De er helt fantastiske

For å få arrangementene til å gå rundt, så trenger en mange frivillige. I Arendal er det en lang rekke personer som jobber dobbelt, og vier sin fritid til både ØIF Arendal og Arendal Fotball.

For å få en håndballkamp avviklet, trenges det 60-80 frivillige hver gang – noen ganger også flere. En av årsakene til antallet er at gulvet må legges foran hver kamp, som krever en god del frivillige. Når det gjelder fotball, så ligger banen som regel der, uten at dekket trenges å byttes ut fra gang til gang. Likevel er det hver gang en rekke personer i aksjon for at du som publikummer skal få en god opplevelse på stadion. 30-40 frivillige er i gang i forbindelse med hver kamp på Norac stadion. Og kikker du deg litt rundt, så kan du se at det er mange av de frivillige som går igjen hos begge klubbene.

Tore Swan er med i gulvgjengen til ØIF Arendal og er også mannen som svinger moppen under kampene når det er påkrevd.

I Arendal er mange som nedlegger mye av fritiden sin for å hjelpe både ØIF Arendal og Arendal Fotball. Året rundt stiller de opp for de to klubbene og legger ned time etter time med dugnadsjobb.

– De er helt fantastiske – uten dem ville vi verken kunne ha arrangert håndballkamper eller fotballkamper på den måten som vi gjør, forsikrer arrangementsansvarlig Per Carsten Michelsen, som har samme rollen i både ØIF Arendal og Arendal Fotball.

 

Tore Swan bidrar også for Arendal Fotball – her før sesongen i aksjon med å skru opp sponsorskilt.

Forrige sesong ble ØIF Arendal årets arrangør i eliteserien i håndball, en tittel klubben har jaktet etter i flere sesonger. Om en tar en tur på Norac på en kamp i 2.divisjon, og sammenligner med andre arrangement i samme divisjon og divisjonene over, vil en se at det er svært profesjonelt og ikke står tilbake for noen av arrangørene på nivåene over, som har langt mer erfaring fra toppfotballen enn det Arendal Fotball har.

Jan og Peder er to av dem som er med både rundt Arendal Fotball og ØIF Arendal. De har begge en rekke år bak seg i ØIF Arendal, men har også de siste årene blitt med rundt Arendal Fotball. Jan er ofte å se med kokkeforkle, i aksjon med å lage mat til spillerne. Peder er en altmuligmann.

– Jeg gjør stort sett det jeg får beskjed om, smiler han.

 

Arild Larsen i billettluka til Arendal Fotball.

Begge trekker frem at de er mer involvert rundt ØIF Arendal enn fotballklubben. De stiller opp fordi de begge har glede av det, samtidig som de liker å følge med på det som skjer.

– Det er morsomt for oss å ha noe å gjøre. Engasjementet for å hjelpe til har vært der hele tiden, forteller duoen.

Starten på begges engasjement var da de ble dratt med i driften av kantina i Nedeneshallen.

– Vi startet der med kaffe og kaker i forbindelse med kamp, men etter hvert har det utviklet seg til å bli større, opplyser Peder, som bare går under navnet

… og Arild Larsen i aksjon for ØIF Arendal – også her som billettør.

Peder ”Brannmann”.

 

Begge sier de har prøvd å trappe ned.

– Men det klarte vi ikke, smiler de to ildsjelene.

Hos begge partene får både Jan og Peder stor frihet i sine arbeidsoppgaver.

– Det er veldig fint, for vi hopper begge inn der det er behov for oss. Vi ønsker ikke å stå på noen vaktliste, men stiller opp når og der det er behov. Så er det jo også litt moro å være til stede for å følge kampene, sier Peder.

Per Carsten Michelsen forteller at han gjerne kunne tenkt seg et større korps å plukke av når det gjelder Arendal Fotball.

– Absolutt! Hvis noen som leser dette har lyst å være med, da er det bare å ta kontakt med meg, sier han.

Om du vil bidra, kontakt Per Carsten på per@oifarendal.no

NB: Denne artikkelen finnes også på arendalfotball.no.