EHF: – Sparebanken Sør Amfi for liten for fremtidens Champions League! – ØIF Arendal

EHF: – Sparebanken Sør Amfi for liten for fremtidens Champions League!

I helgen slapp EHF (det Europeiske Håndballforbundet) reglene for fremtidens Champions League. For ØIF Arendal og andre norske herre-eliteklubber fikk det en kjempestor konsekvens. Ingen av de arenaer det i dag spilles elitehåndball i er store nok! Minimum publikumskapasitet flyttes fra 2 500 til 4 000 tilskuere!

Norges flotteste håndballarena har ikke stor nok publikumskapasitet for fremtidens Chamions League. Dagens krav om plass til 2 500 er økt til 4 000. Dermed er det en rekke håndballarenaer som ikke lengre tilfredsstiller EHFs krav til fremtidens arena.

Faktum er at skal ØIF Arendal spille Champions League må klubben enten til DNB Arena i Stavanger eller Drammenshallen. Det er i alle fall de arenaer som tilfredsstiller kapasiteten som skal til for å spille Chamions League i fremtiden. Drammenshallen har kapasitet på ca. 4 000 tilskuere, mens DNB Arena i Stavanger kan huse 4 250 tilskuere på ishockeykamper.

Det er også krav til at det skal være tribuner på alle fire sidene på fremtidens Champions League-arenaer. Et krav som Sparebanken Sør Amfi kan innfri.

Kravet om økning fra dagens 2 500 tilskuerplasser til fremtidens 4 000 har en overgangsperiode de første fire sesongene med ny Champions League-ordning. Det vil se at i sesongene 2020/21, 2021/22, 2022/23 og 2023/24 vil det tillates dispensasjoner fra publikumskravet.

Det er langt flere enn de norske klubbene som nå må se seg om etter nye arenaer eller utvide eksisterende.