EHF valgte 9 klubber direkte til Champions League, vraket kvalikspill og ØIF Arendal! – ØIF Arendal

EHF valgte 9 klubber direkte til Champions League, vraket kvalikspill og ØIF Arendal!

Mens Elverum kan feire sin første mulighet i A&B-puljene og kanskje få PSG, Barcelona og Kiel på besøk, ble det ikke Champions League på ØIF Arendal. - Gratulerer til Elverum. Det viser at norsk herrehåndball er har stor fart fremover, kommenterer Marinko Kurtovic.

Det var en litt skuffet, men allikevel fattet hovedtrener i ØIF Arendal, Marinko Kurtovic, som tok i mot beskjeden fra EHF.

– Jeg er skuffet fordi vi ikke fikk sjansen via kvalik som vi hadde håpt på. At de valgte å kutte kvalifisering og bare peke på 8 lag, synes vi var veldig trist.

– EHF cupen er et lite knepp under Champions League og med mange gode lag, blir selvsagt en stor ufordring det også. Med litt hell i trekningen kan vi fort få lag som tar oss videre. Målet må være å nå gruppespillet. Det er det lenge siden det har vært norske lag i EHF-gruppe spillet.

– Det er kun seier i sluttspill som holder for fremtiden, filosoferer han. Vel vitende om at selv det kan være vanskelig for å få en plass i fremtidens Champions League. Til neste sesong er det bare 16 lag med i turneringen.

– At Elverum havnet rett i A&B-puljene må vi ta som et positivt signal på at norske lag kan ha en plass i fremtidens Champions League med få lag. Nå må vi håpe at Elverum gjør en god figur og lykkes. Det vil øke mulighetene for alle norske lag i fremtiden.

Groups A&B
HC Meshkov Brest (BLR)
HC PPD Zagreb (CRO)
Aalborg Handbold (DEN)
SG Flensburg-Handewitt (GER)
Barça (ESP)
Paris Saint-Germain HB (FRA)
Telekom Veszprém HC (HUN)
HC Vardar (MKD)
Elverum (NOR)
PGE VIVE Kielce (POL)
FC Porto Sofarma (POR)
RK Celje Pivovarna Lasko (SLO)
HC Motor Zaporozhye (UKR)
——————————————–
THW Kiel (GER)
Montpellier Handball (FRA)
MOL-Pick Szeged (HUN)

Groups C&D
Cocks (FIN)
Dinamo Bucuresti (ROU)
Chekhovskie Medvedi (RUS)
IK Sävehof (SWE)
Kadetten Schaffhausen (SUI)
Tatran Presov (SVK)
——————————————–
GOG (DEN)
Bidasoa Irun (ESP)
HC Eurofarm Rabotnik (MKD)
Orlen Wisla Plock (POL)
Sporting Lisbon (POR)
IFK Kristianstad (SWE)