Fredag avgjøres ØIF Arendals Champions League skjebne! – ØIF Arendal

Fredag avgjøres ØIF Arendals Champions League skjebne!

Fredag møtes EHF Executive Committee for å avgjøre hvilke lag som får muligheter til å kvalifisere seg til årets Champions League-gruppespill. ØIF Arendal er en av 15 klubber som har søkt oppgradering. Det er 8 plasser ledig. Og nå skal det avgjøres.

Dersom ØIF Arendal får muligheten i Champions League, så er det mest sannsynlig inn i kvalifiseringsspillet. Den spilles helgen 30. august og 1. september. Men det er slett ikke sikkert.

– Alt vi vet er at det skal avgjøres i morgen. Om det blir plukket ut 8 lag eller om det blir kvalifiserings vet vi ingenting om før møtet er avhold og EHFs Executive Committee har best seg. Den kan være at de velger hvilke 8 klubber som skal være med og at disse går rett til gruppespill, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansne.

– Det kan også være at de velger kvalifisering og at de da velger hvilke klubber som får anledning til å prøve seg. Vi tror at vår sjanse er størst dersom de velger en slik måte å gjøre det på. Det er også mulig at de velger ut noen klubber som går rett inn og andre som får anledning gjennom kvalik. Det gjør i tilfelle nåløyet ennå trangere for oss.

Nå venter hele klubben spent.

– Morgen dagen blir spesiell dersom ØIF Arendal blir invitert inn i det gode selskap. Men jeg vil presisere at det å spille EHF-cupen også er en virkelig stor ting. Der er det drøssevis med lag som holder skyhøyt nivå og som har rammebetingelser mange ganger hva vi har i ØIF Arendal. Ikke minst er alle de store nasjonene representert i turneringen. Så vi er «vinnere» uansett.

– Når det er sagt. Er det ingen tvil om at Champions League, det henger skyhøyt. Og det er så absolutt det vi har lyst til å prøve oss på, avslutter den daglige lederen optimistisk.