Kristijan operert for alvorlig meniskskade – ute 4-6 måneder – ØIF Arendal

Kristijan operert for alvorlig meniskskade – ute 4-6 måneder

Det er ikke verdens beste nyheter vi kan komme med i dag. Vår målvakt Kristijan Jurisic er blitt operert for sin kneskade. Det betyr at han er ute av spill i 4-6 måneder. - Det blir en sommer med mye opptrening og lite ferie, sier Kristijan selv.

Han slet med en kneskade gjennom store deler av forrige sesong. Etter undersøkelser etter sesongen, var det klart at en operasjon var eneste utvei med tanke på å bli frisk.

I forrige uke la han seg under kniven og fikk rettet på meniskskaden, som viste seg å være mer skadet enn røntgenbildene først viste. Det forteller medisinsk ansvarlig i ØIF Arendal, Nicolay Høst. Men han har også gode nyheter, for ortopeden som gjennomførte operasjonen er nemlig veldig godt fornøyd med resultatet.

– Det er også brukt PRP (plasma som skal «forynge» cellene) som skal prøve å få helbredelsen til å gå raskere. Dette ble også brukt da Josip Vidovic skadet seg i sesongen med godt resultat, forteller Nicolay Høst.

 

Også Kristijan Jurisic har gode nyheter, en uke etter inngrepet. Dagene etter operasjonen har nemlig gått mye bedre enn det var forventet. Smertene har vært minimale og han har nesten ingen hevelse i kneet som har vært under kniven.

– Og det hjelper også i stor grad at samboeren min passer på meg så mye hun kan, smiler han.

Han synes det er kjedelig å miste så mye av sesongoppkjøringen med laget, og det at han kommer til å miste en god del kamper i sesongen som kommer.

– Det er aldri gøy å måtte stå over kamper, men med tanke på hvordan kneet har vært i løpet av sesongen – og hva «worst case-scenarioet» hadde vært – så er ikke 4-6 måneder så lenge egentlig. Spesielt ikke når en tenker på at vi fikk fikset dette rett etter sesongslutt, slik at jeg er klar igjen til mesteparten av sesongen, forteller Kristijan Jurisic.

 

Nicolay Høst melder at den viktigste perioden etter en meniskoperasjon som den Kristijan har vært gjennom, er fra første til tredje måned i etterkant.

– Det er veldig individuelt hvor fort en kan være tilbake, men ettersom menisken er sydd, så sier man 5-6 måneder. Alt før den tid er en bonus, forteller Høst.

 

Kristijan Jurisic er selv klar over at det kommer til å bli en tøff vei tilbake etter inngrepet. Han må ta tiden til hjelp.

– Ja, det blir tøft, ettersom jeg kommer til å gå glipp av mye av oppkjøringen med gutta, og siden det ikke er så mye jeg får gjort for å fremskynde situasjonen, da alt må gro av seg selv. Jeg skal gjøre mitt beste for å være best forberedt og klar igjen så fort som mulig, lover han.

Opptreningen kommer til å gå ut over sommerferieplanene.

– Det blir ingen sommerferie på meg i år. Jeg skal bruke hele sommeren på opptrening, forteller han.

 

Jurisic sin skade er en strek i regningen for trener Marinko Kurtovic. André Bergsholm Kristensen er nå eneste målvakt i førstelagsstallen.

– Vi får se hva vi gjør. Jeg håper vi kan få noe på plass ganske raskt, sier han.