Våre sommerprofiler: Den lange mannen med X-faktoren – ØIF Arendal

Våre sommerprofiler: Den lange mannen med X-faktoren

Gjennom sommeren skal vi la dere bli bedre kjent med noen av våre profiler. Hver uke skal en spiller presenteres, slik at du kan lære ham bedre å kjenne, både sportslig, privat og hva de tenker om fremtiden. Vi starter med vår svenske nysignering Richard Lindström.

Han har vært i Arendal en god stund allerede, for å bli kjent med spillerne og spillesystemet foran den kommende sesongen.

Og det er ikke tvil om at det er en kar som ruver i terrenget. Selv på en håndballbane med spillere som er godt over 1,90 og rundt 2,00 meter, så er det mange så er nøt til å se opp når de skal prate med Richard.

 

Den 2,05 meter høye høyrebacken viste seg for alvor frem i kvalifiseringen til eliteserien for sin gamle klubb, Nøtterøy. I de to kampene mot Haslum noterte han seg for 19 scoringer (10+9) og var alene med på å holde Nøtterøys drøm om comeback i eliteserien i live. Dessverre for Nøtterøy – men heldigvis for ØIF Arendal – var Haslum best over to kamper. Dette åpnet veien for at ØIF Arendal kunne komme på banen. For Richard er en spiller som ØIF Arendal har fulgt, ikke minst på grunn av sin gode venstrearm.

 

Da han signerte, sa han også at ØIF Arendal var en av svært få klubber som kunne lokke ham vekk fra Nøtterøy, der han trivdes godt. En slit uttalelse er dessuten som musikk i ørene til en ØIF Arendal-supporter …

Marinko Kurtovic beskriver dessuten Richard som en spiller med X-faktor.

 

111 mål i 1.divisjon sist sesong, av dem 103 spillemål, sier at dette er en spiller med stort potensial, og en spiller publikum i Sør Amfi kan komme til å bli svært glad i. Han var inne på topp-ti-lista over mestscorende i 1.divisjon. Han hadde bare åtte mål færre en landslags-sensasjonen Alexander Blonz fra Viking.

I ØIF Arendal har vi alle blitt glade i den storvokste svensken. Vi tror også publikum kan bli det den kommende sesongen.

 

I over to måneder har han vært i Arendal for å trene med sine nye lagkamerater. Han beskriver det som litt rart å komme inn i en klubb i sluttspillmodus.

– Men jeg har lært å kjenne guttene og føler nå jeg er en del av laget. Det gikk for å lære seg dem å kjenne. Nå er det bare å spille seg inn, sier han, vel vitende om at det er klubblegende Sondre Paulsen han skal kjempe hardest med om en plass på venstrebacken …