– Champions League er det største du kan oppleve i klubbsammenheng! – ØIF Arendal

– Champions League er det største du kan oppleve i klubbsammenheng!

ØIF Arendals hovedtrener går spent rundt å venter. Han venter på fredagens beslutning om ØIF Arendal får en sjans i kommende sesongs Champion League-turnering. - Er du gal, på klubbsiden blir det ikke større enn Champions League, forklarer Marinko Kurtovic entusiastisk og litt forhåpningsfull.

Fredag avgjøres ØIF Arendals Champions League skjebne. Da skal det Europeiske Håndballforbundet bestemme hvordan det blir med de 15 klubbene som har søkt om 8 oppgraderingsplasser til Champions League.

– Tenk om vi skal få spille mot de beste i verdens tøffeste håndballturnering, det ville være magisk.

For Marinko kan tiden frem til fredagens avgjørelse nesten ikke gå raskt nok.

– Champions League er en fantastisk læringsarena for hele klubben. Det å spille mot de beste på de flotteste arenaene i Europa, ja det blir ikke større enn det.

Han mener dessuten at Champions League-spill vil være noe som virkelig setter Arenal på kartet.

– Tenk om vi kunne få kvalikspill på hjemmebane, i Sparebanken Sør Amfi, drømmer han. Det vil gi Arendal en fantastisk markering over hele håndball-Europa.

– Jeg får frysninger bare jeg hører Champions League-hymnet.

Dersom det blir kvalikspill, hvor viktig er det å kunne få det hjemme i Arendal?

– Det vil øke våre muligheter til avansement betraktelig. Men vi er også avhengig av en trekning som gir oss noen muligheter. For det ligger noen fantastiske klubber som venter på samme beslutning som oss. To tyske lag i pulja ville vært vanskelig. Men ett knepp ned, da er mulighetene der virkelig.

Så gjenstår det å se hva som skjer når de høye herrer i EHF møtes fredag. Da ligger ØIF Arendals skjebne i deres beslutninger.