Champions League: – Nå er søknaden sendt! – ØIF Arendal

Champions League: – Nå er søknaden sendt!

I dag gikk den avgårde, søknaden om oppgradering til Champions League. 28 sider "spekket" med argumenter for hvorfor EHF bør velge å oppgradere ØIF Arendal. - Ditt er det nok lang vei, men vi har levert den beste søknaden vi kunne, forteller daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Påmeldingsdepositumet på EUR 25 000 er innbetalt. Filmer og presentasjoner er oversendt. ØIF Arendal har gjort alt som gjøres kan, utenfor banen, for å bringe Champions League-eventyret til Arendal fra høsten.

– Vi har jobbet intens med å sette oss inn i et nesten 100 siders reglement. Dernest har vi brukt masse tid på å finne frem de beste argumenter. For så å presentere de på best mulig vis. Så gjenstår det å se om det holder, forklarer daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Søknaden til ØIF Arendal var på 28 sider. Sider som er «spekket» med gode argumenter for å gjøre Arendal til en Champions League by.

– Vi vet at veien opp er lang. At det er større sansynlighet for at vi ikke får det til, enn at vi får det til. Men vi kan ikke ha som målsetting å spille Champions League, uten å gi det vårt beste forsøk også utenfor banen.

Men det er ikke bare en skriftelig søknad som er sendt EHF.

– Vi har klipt sammen en film som presenterer klubben også. I den er publikums fantastiske bidrat til bilkortesje og pyroteknisk innhold en vesentlig del. Det sier mye om håndballengasjementet i byen vår. Og det sier mye om det fantastiske dugnadsgruppa får til i godt samarbeid med klubbens administrasjon.

Skulle ØIF Arendal, mot formodning, lykkes er det mange Bruun Hansen vil dele den æren med.

– Først og fremst er det selvsagt spillergruppa, trenerne og støtteapparatet. Så er det en fantastisk administrasjon, støttet av en like fantastisk dugnadsgruppe. Publikum som lager fantastiske rammer rundt arrangementene. Og styret som gjør de formelle vedtakene. Men vel så mye alle de fantastiske sponsorene i klubben. Det er de som gjør det mulig å finansiere en slik topphåndballsatsning. Og glem ikke vår kommune som har investert i Sparebanken Sør Amfi. Uten en slik arena ville vi ikke engang vært der vi er i dag.

Bruun Hansen ser imidertid ikke altfor optimistisk på muligheten til Champions League-spill.

– Nei, som sagt. Det er større mulighet for at vi ikke lykkes enn at vi lykkes. Ingen norske lag har greid å nå Champions League på denne måten tidligere. Dog og akkurat som gutta. Vi føler vi har gjort den beste jobben vi har kunnet gjøre på «skrivebordet». Holder det så går jubelen i taket. Holder det ikke skal vi allikevel spille en fantastisk Europacup, EHF-cupen. Det vil være et solid plaster på såret.

25. juni skal det hele avgjøres. Skulle ØIF Arendal få muligheten vil man være med i trekning allerede påfølgende dag 26. juni!

Merk dere skjebnedatoen 25. juni!