– Må opp for å trene halv sju hver morgen – ØIF Arendal
Laurits Rannekleiv (til høyre) på den første treningen i 19/20-sesongen, sammen med Adrian Evensen, Kristoffer Pedersen og Kristijan Jurisic.

– Må opp for å trene halv sju hver morgen

Det blir et nytt regime fremover for ØIF-spillerne. Mer trening tvinger spillerne til å ta klare valg og prioriteringer. Blant annet må noen belage seg på å stå opp noe tidligere enn de er vant med.

Laurits Mo Rannekleiv og de andre spillerne møttes i Sør Amfi til en rolig start på oppkjøringen til 2019/2020-sesongen. Starten var rolig, men det blir det ikke fremover. Fysisk trener Hans Olav Uldal lover at det blir tøffe økter fremover. I tillegg må spillerne rydde plass til en økt på morgenen.

– Fra tirsdag blir det beinhardt, sier Laurits Mo Rannekleiv.

– Jeg må opp halv sju hver morgen for å rekke å trene en økt før jobb, kanskje tidligere, og for å få to økter om dagen. Da er det greit at den første økten er som kos å regne. Fremover venter hardkjør, sier Mo Rannekleiv.

 

Strekspilleren synes det var trivelig å treffe lagkameratene igjen. Bortsett fra en sosialt setting, så har de fleste ikke sett hverandre de siste to ukene.

– En marker jo at det er en stund siden vi så hverandre. Det er rart å være så lenge vekke fra hverandre. De to ukene siden forrige kamp har vært spesielle. En har trent alene, vært på jobb og så har det ikke vært noe mer etter det. Det er gøy å se hverandre igjen, men vi vet at vi nok kommer til å bli leie av hverandre før vi er ferdige med neste sesong, småhumrer han.

 

Laurits er helt enig i at det må trenes mer.

– Har vi lyst å vinne mer, må vi trene mer. Vi kjenner trenerteamet såpass godt at vi vet at også de vil vi skal trene mer og mer. Slik skal det også være. Skal vi ta nye steg, må det være endringer. Jeg tror dette vil bli bra. Det er bedre med halvannen time med høy intensitet og effektivitet, enn to og en halv time halvveis, forteller Mo Rannekleiv.

ØIF har på menyen fremover to daglige økter fra mandag til torsdag, begge øktene er på halvannen time med fysisk trening og styrke. To av de ukentlige øktene frem til sommeren og egentreningsperioden vil være balløkter.

– Mye fysisk trening nå er bare fint. Vi må bygge et skikkelig grunnlag, sier Laurits.