Styret i ØIF Arendal har vedtatt at klubben skal søke plass i Champions League, men… – ØIF Arendal

Styret i ØIF Arendal har vedtatt at klubben skal søke plass i Champions League, men…

I går ble det i styrets arbeidsutvalg (AU) vedtatt at ØIF Arendal skal søke oppgradering fra EHF-cup til Champions League. Ingen norske herreklubber har klart å argumentere seg inn i turneringen via slik søknad, det er allikevel bestemt at ØIF Arendal skal gjøre et godt forsøk. Men det er et stort MEN...

– Vi tror vi skal være i stand til å løse alle de utfordringer som Champions League-arrangementer påfører oss. Skal vi være helt ærlig føler vi at vi ikke er så langt unna en slik standard gjennom de arrangementer vi allerede leverer til serie-, nm- og sluttspill, forklarer klubbens leder Erik Smedsrud.

MEN, det var et stort MEN?

– Ja, det er det. Selvsagt ligger kostnaden med EURO 25 000 allerede nå i søkeprosessen i juni der som et element. Men det store MENét ligger i LED-reklamen. Vi er nødt til å få på plass en løsning for den investeringen. Både finansiering og drift. Og når vi gjør et LED-prosjekt, må vi se på en helhet for alle kamparrangementer og andre muligheter i Sparebanken Sør Amfi. Administrasjon har allerede jobbet med dette en stund. De har nå fått i oppgave å forsøke å finne en omforent modell som skal løse denne foreløpige eneste «floken», sier Erik Smedsrud.

– Vi er positive til at vi skal klare å løse dette. Og derfor har vi valgt å søke.

Og at klubben har kommet langt på mange av driftsområdene utover sport kan også komme søknaden tilgode nå.

– Ja, noe av det de som beslutter hvem som skal få oppgradering vurderer er bl.a. publikumsbesøk på kamper, utførelse av selve arrangementene, hvor gode klubbene er i sosiale medier og på nett generelt. Medieoppmerksomhet lokalt, regionalt og nasjonalt. Så alt dette teller veldig positivt. Dog er det selvsagt den sportslige dele som veier aller tyngst. Vi skal levere en knallgod søknad, så er videre prosess ute av våre hender. Da er det bare å vente på det Europeiske Håndballforbundets beslutning, avslutter Erik Smedsrud.