Norske herreklubber rangert på 16. plass i Europa! – ØIF Arendal

Norske herreklubber rangert på 16. plass i Europa!

Dette er listen som norske herreklubber virkelig ønsker å bedre sin posisjon på. For skal norske klubber ha håp om å få spille Champions League også i fremtiden, må norske klubber opp mot en 10-12. plass på listen.

Det er den franske ligaen som topper Det Europeiske Håndballforbundets (EHF) rangering av klubber. Et lite stykke foran de tyske, som igjen er et lite stykke foran Spania.

Norske klubber må forbi nasjoner som Romania, Slovaikie, Ukraina, Sverige og Sveits. Men faktum er at den veien ikke er så lang.

Norske klubber har i dag 22 poeng. Opp til 10. plassen og forholdvis sikker Champions League-plass er det helt nøyaktig 10 poeng. Der er Kroatia med 32 poeng i dag. Mellom Tyskland på andre plass og Spania på tredje skiller det hele 40 poeng.

Og måten klubbene får poeng på er avhengig av hvor godt norske klubber gjør det i Europacup. Dette er en av de direkte årsakene til at norske klubber alltid heier på hverandre i Eurpacup. Det vil gavne dem alle, dersom også nasjonale konkurrenter gjør det bra i disse internasjonale turneringene.

Det som virkelig ødelegger poengfangsten er dersom det er lag som velger å ikke stille i Europacup, f.eks. på grunn av dårlig økonomi. Og dersom Norge skulle klare å få to lag i Champions League, er det forventet at det vil gi et boost i poengscoren for fremtiden.

Resultatene for sesongen 2018/19 blir først med i neste rangering om ca. ett år. Nå er det resutlatene i de tre foregående sesongene som teller inn. Altså 2015/16, 2016/17 og 2017/18.

ØIF Arendals søknad om deltakelse i Champions League som nr. 2 klubb fra Norge, står sterkere desto høyere Norge er på denne rangeringen.