NHF: – Damesøknadene har alltid gått igjennom, men så langt – ingen herresøknader! – ØIF Arendal

NHF: – Damesøknadene har alltid gått igjennom, men så langt – ingen herresøknader!

- Vi anbefaler selvsagt ØIF Arendal til å søke oppgradering til Champions League. Sportslig er det en flott utfordring. Men samtidig er det greit å vite at nåløyet er trangt for norske herreklubber, det sier organisasjonssjefen i Norges Håndballforbund, Stig Quille.

Det er med andre ord ikke rene formaliteter som skal på plass for at ØIF Arendal kan få oppfylt drømmen om Champions League allerede fra høsten som kommer.

– Norge er rangert som nasjon nr. 16 i Europa for herreklubber. Samme rangering som klubbene hadde forrige sesong. Det gjør at nåløyet for å få med to lag er trangt. Men det er så absolutt ikke slik at vi fraråder klubben fra å søke.

Og han har også en beroligende nyhet å by på for dem som synes søkeprosessen var vel «dyr».

– De 25 000 Euro som man må legge ut for søknaden, får man refundert dersom man ikke blir tatt opp i Champions League-selskapet, forklarer han.

Ellers er rådet fra Norges Håndballforbund å skrive en god søknad.

– Det sportslige perspektivet er viktig. Det samme er publikumsoppslutning, arena, klubbens arbeid i sosiale medier, medieoppmerksomhet generelt, både lokalt, regionalt og nasjonalt og selvsagt klubbens arrangementer. De langsiktige sportslige målsettingene er også gode salgsverktøy ovenfor dem som skal beslutte, forklarer Stig Quille.

De økonomiske perspektivene for deltakelse i Champions League, kjenner ikke Norges Håndballforbund like godt til.

– Her er det nok best å ta en prat med Elverum. De kjenner godt til mulighetene og risikoen ved Champions League-deltakelse som Norges representant i turneringen over endel sesonger, avslutter Stig Quille.