ØIF Arendal til Champions League allikevel? – ØIF Arendal

ØIF Arendal til Champions League allikevel?

I dag kom en fantastisk nyhet. Norges Håndballforbund har søkt om oppgradring av ØIF Arendals E-cup deltakelse fra EHF-cupen til Champions League. Det kan bli Champions League til høsten også for seriemesteren!

Norges Håndballforbund har, på vegne av ØIF Arendal, allerede søkt om oppgradering fra EHF-cupen til Champions League. Innen kort tid må arendalittene suplere søknaden med gode argumenter for at Norge og ØIF Arendal skal få et «wildcard» i turneringen. Det kan faktisk skje.

Men det er noen utfordringer på veien skal vi tro daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Ja, det er det. Humpler vi trenger å komme rundt. Det ene er kostnadsnivået. Bare til søknadsprosessen må vi stille 25 000 EURO. I tillegg blir det helt nødvendig med noen oppgraderinger i Sparebanken Sør Amfi. En av disse og den aller mest kostbare er LED-reklame. I dag finnes det ikke slikt. Det må på plass skal vi spille Champions League.

– Vi fikk dette i «fanget» i dag. Allikevel har vi vært noen sonderingsrunder på forhånd, for det kunne jo være at vi hadde kvalifisert oss til Champions League gjennom seier i sluttspill. Nå må vi sette alle «kluter» til på kort tid for dette må vi må forsøke å få til om muligheten byr seg! Det største hindret kan fort være beslutningsprosessen i Wien, minner han.

– Onsdag møter vi i administrasjon klubbens AU (arbeidsutvalget til styret), da håper vi å få de politiske avklaringene i egen klubb på plass. Så må vi eventuelt ut for å finne inntektene til merkostnadene, forklarer han.

Vel om merke dersom Norges Håndballforbund og ØIF Arendal får gjennomslag hos det Europeiske Håndballforbundet, det er jo tross alt langt fra sikkert.

I motsetning til fotball, er det ingen økonomisk «klonedike» å spille Europacup i håndball! Selv ikke Champions League.