Ønsker ikke å ta tidlig ferie – ØIF Arendal
Eirik Heia Pedersen mot Halden 2018/2019

Ønsker ikke å ta tidlig ferie

Fasiten med tap mot Elverum i den tredje sluttspillfinalen søndag er enkel. Sesongen er over og spillerne kan se frem mot en ny sesong. Det er for tidlig, mener kaptein Eirik Heia Pedersen.

For det er vinn eller forsvinn foran den tredje av fem sluttspillfinaler når ØIF Arendal møter Elverum i Sør Amfi klokken 20.15 søndag kveld.

– Helt klar, vi vil jo ha en lengre sesong. Hadde vi stått med gullet, da ville det vært godt å være ferdig, men når situasjonen er som den er, da vil vi spille mer. Det er snakk om halvannen uke til og det skal vi klare, alle som en, mener Eirik Heia Pedersen.

Han har oppskriften på hvordan ØIF kan slå tilbake i finaleserien mot Elverum. Elverum har vunnet de to første, ØIF ligger under 0-2 i best av tre-serien.

– Alt handler om å unngå å gjøre så enkle feil som vi har gjort i de to første kampene, sier han.

 

ØIFs kaptein roser også Elverum for måten de har spilt i de to første finalene. Men han mener også at Elverum har vært nærmere sitt toppnivå – langt nærmere – enn det Eirik og hans lagkamerater har vært.

– De har gjort to veldig gode kamper. Så gode som i finalene har jeg ikke sett dem i serien denne sesongen, oppsummerer Eirik Heia Pedersen.

– Nå skal vi opp noen hakk, så skal vi stresse dem til å gjøre feil, sier en innbitt ØIF-kaptein.

 

Eirik sier han føler ØIF-spillerne har vært til stede i de første kampene, men at det er alle de unødvendige feilene – som å kaste ballen rett i hendene på en Elverum-spiller, og å kaste ballen ut over sidelinjen – som har ødelagt og gitt det vanskelige utgangspunktet.

– Gode lag straffer de feilene vi har gjort. Det er mulig å vinne dette fortsatt. Vi er ikke ferdig før den siste kampen er spilt. Alle vet hva som bor i oss når vi er på vårt toppnivå. Vinner vi søndag, står det 2-1 i kamper. 2-1 er vel den farligste ledelsen en kan ha, da handler det bare om å få en til, forklarer han.