Skal feire 90 år i stor stil og denne står i sentrum – ØIF Arendal
Nedenes kunstgress

Skal feire 90 år i stor stil og denne står i sentrum

Lørdag 25. mai er en dag som alle med Øyestad-hjerter må merke seg. Hvorfor? Svaret får du med å lese denne artikkelen. Vi kan si så mye som at det skal feires noe stort.

Neida, vi tar ikke på forhånd at ØIF Arendal skal vinne sluttspillet.

Det er snakk om moderforeningen vår, Øyestad IF. Klubben fyller nemlig 90 år i 2019. Det skal feires på en skikkelig måte, melder Knut Nordbø – leder av Øyestad IF.

Datoen som er valgt er altså 25. mai. Da skal klubbens nye investering, kunstgressbanen ved klubbhuset på Nedenes, åpnes med pomp og prakt. I tillegg skal en jubileumsbok, ført i pennen av Jens Petter (JP) Christensen, lanseres denne dagen.

 

Øyestad IF ble dannet i 1929. Da het klubben Nedenes IL. Dato for stiftelsen var 1. april, så klubben har altså fylt 90 år allerede.

– I 1964 ble Nedenes IL og Nidaråsen IL (stiftet 1946) slått sammen til Øyestad IF. Hovedaktivitetene var fotball, orientering, skihopp … Men mest fotball, opplyser Nordbø.

Ideen om håndballgruppe kom i 1965 og i 1966 så håndballgruppa under Øyestad IF dagens lys.

 

I 2009 ble Øyestad IF et allianseidrettslag som vi kjenner det i dag, der gruppene er sortert ut som egne idrettslag. I så måte er også ØIF Arendal jubilant i år, med sine ti år på baken.

25. mai – fra klokken 12.00 – skal jubileet feires på Nedenes ved det gamle klubbhuset og kunstgresset. Håndballen skal også ha sin del av feiringen.

I dag har Øyestad IF rundt 1.000 medlemmer.

– På jubileumsdagen kommer det til å bli mye heder og ære. I tillegg skal det spilles fotball, en kamp mellom håndballgutta og det gamle 2. divisjonslaget i fotball fra 1992. Det kan bli spennende, smiler Nordbø.

 

Sett av 25. mai til å feire jubilanten.