Ikke noe mentalt overtak tross seriegullet – ØIF Arendal
Hermann Vildalen i kamp mot Kolstad.

Ikke noe mentalt overtak tross seriegullet

-Det er nå moroa starter, smiler Hermann Vildalen før det første finalemøtet mot Elverum hjemme i Sør Amfi.

ØIF vant hjemmekampen 25-24 over Elverum, mens seriegullet ble sikret med 24-24 i Terningen Arena. ØIF har altså to ganger denne sesongen sørget for nedturer for de siste syv års sluttspillmester. Kanskje en da skulle tro at ØIF hadde et aldri så lite overtak mentalt på Elverum.

Men nei ikke ØIF. Det mener både Marinko Kurtovic og Hermann Vildalen.

– Seriegullet gir oss ikke noe mentalt overtak. Nå er det best av fem. Dette kommer til å bli veldig tøft, påpeker Vildalen.

 

Marinko Kurtovic svarer slik på det samme spørsmålet:

– Sluttspillet lever sitt eget liv. Elverum har tidligere vært flinke og tatt frem det lille ekstra når det har kommet til sluttspillet. Det som har skjedd i serien spiller ingen rolle for det som skal skje nå, sier han.

Han legger samtidig til at vi på søndag – rundt 22.00 – får vite om det er noen fordel eller ikke.

– Vi må være ekstremt kyniske, tørre å slippe oss og samtidig tørre å drite oss ut, sier han.

 

Hermann Vildalen og resten av laget gleder seg ellevilt til sluttspillets finaler skal ta til. Søndagens finalekamp er den første av en serie på best av fem, der den som vinner tre kamper, er den som vinner sluttspillet og retten til å representere Norge i Mesterligaen.

– Det er nå moroa starter, det vi har kjempet for hele sesongen. Nå håper jeg det blir full hall, med full pakke under kampen, smiler han.

Nå vil han at de skal ha det moro på banen, spille god håndball og gjøre det de kan for å vippe Elverum ned av en trone klubben fra Terningen Arena har sittet på i sju strake sesonger.

 

Selv om seier i den første kampen – når det er fem kamper totalt – ikke er helt avgjørende, er Vildalen veldig opptatt av det at laget skal få en god start på finaleserien.

– Vinner vi første kampen, setter vi et press på Elverum. Da må de vinne på hjemmebane. Det gir oss momentum i finalene og et lite overtak psykisk. Men Elverum har vært med på dette mange ganger, det må vi huske, sier Hermann.

 

Vildalen er klar på at det handler om at laget må gjøre minst mulig feil. I tillegg må det tettes igjen bakover.

– Det blir vanskelig, for det er mye press involvert. Vi spiller med 170-180 i puls. Det er det lett for at noe kan skje. Men vi må gjøre minst mulig – maks åtte-ti, mener Hermann.

Tidligere i uka sa André Lindboe at han trodde det garantert ville bli fem kamper. Vildalen er enig.

– Nå går vi jo selvsagt for å vinne hver kamp. Men ja, jeg tror også det kan bli fem kamper, sier han.