Kjetil Øygarden hedret som årets ungdomstrener 2019 i Norge! – ØIF Arendal
Eirik Heia Pedersen med Kjetil Øygarden kvelden etter vi tok vårt første gull i Oslo i desember.

Kjetil Øygarden hedret som årets ungdomstrener 2019 i Norge!

ØIF Arendal-legende, Kjetil Øygarden, er kåret til årets ungdomstrener under festmiddagen på håndballtinget som går av stablen i helgen. Prisen har han fått for den jobben har har gjort rundt Hisøys gutter 2003. Laget som slås sammen med Øyestads lag i samme alder neste sesong.

Dette står det om nominasjon til årets ungdsomstrener i Norges Håndballforbunds sider.

HÅNDBALLENS HEDERSPRIS: ÅRETS UNGDOMSTRENER 2019
Flere spillere lenger!

Årets ungdomstrener er trener for lag med spillere mellom 13 til 19 år, og kan beskrives som en person som «ser» spillerne individuelt. Treneren har satset på å heve sin kompetanse, og kombinerer det å skape gode resultater med et godt lagsmiljø. Treneren er en meget sterk bidragsyter til å beholde flere spillere i klubben laget over lengre tid.

I følge Agderpostens nettsider er følgende nominasjon sendt inn som grunnlag for nominasjon:

BEGRUNNELSE FOR NOMINASJON:

Hei sann! Jeg ønsker å nominere Kjetil Øygarden da han egentlig hører hjemme i flere kategorier slik jeg ser det. Men det er i år ungdomstrener jeg synes han fortjener heder for. Kjetil sin lidenskap som håndballspiller startet tidlig i moderklubben ØIF Arendal, hvor han dro videre til KIF, proff i sveitsiske Dietikon, flere kamper på junior- og ungdomslandslag og noen A-kamper. Kjetil er en person som har bygget opp både ØIF Arendal herrer og Grane Arendal damer.

Siden 2010 har han trent Hisøys gutter (født 2003) og har klart å holde samtlige spillere samlet fra start til nå. I tillegg trener han jenter 08 og jenter 03 på Hisøy.

Han er og bylagstrener og regional landslagstrener for region sør vest gutter 02 og 03.

Han inviterer og til fellestreninger for ØIF Arendal gutter 03 som trener sammen med Hisøy, og samholdet og samspillet mellom guttene på tvers er så gøy å se! Han er god på å se den enkelte spiller både som spiller og person og holder laget og foreldre rundt samlet.

Han har gjort en liten klubb som Hisøy i Arendal kjent over landet med guttenes prestasjoner og gode humør og samhold. Nettverksbygging på tvers er en av hans sterke sider som igjen blir en gode for ungdommene. I tre år har han stått opp klokken 06.00 tre ganger i uken for å ha morgentrening med guttene og de stiller opp hver dag. Han tar og nå trener-3-kurs for å øke sin kompetanse og lidenskap.

Kjetil har gjort mye for lokal håndball i Arendal over flere år, og kjenner fortsatt på motivasjon og bygge lokale spillere og videreutvikle ett godt håndballmiljø i Agder.

Dette skriver Agderposten