…men ØIF Arendal er best i seriespill! – ØIF Arendal

…men ØIF Arendal er best i seriespill!

Statistikken mellom ØIF Arendal og Elverum er spennende lesning. Og ser man på seriespill, da er det nettopp arendalittene som topper statistikken - så vidt. Lagene har spilt 19 seriekamper mot hverandre. ØIF Arendal har vunnet 8 kamper, 4 har endt uavgjort, mens Elverum har vunnet 7 kamper.

Det er spådd det som, på forhånd, er antatt til å være siste sesongers mest åpne sluttspillsfinale oppgjør. Seriemester ØIF Arendal møter regjernede sluttspills- og Norgesmester Elverum. Den klubben som går seirende ut av bataljen vil altså være den klubben som også har to av tre norske titler etter sesongen 2018/19. Det er med andre ord også en kamp om håndballhierarkiet på herresiden!

I sluttspill har elverumsingene domintert i en årrekke. I seriespillet ser det ganske anerledes ut. Det er ØIF Arendal som har vunnet flest kamper siden første seriekamp mellom lagene, tilbake til 30. september 2009. Den kampen vant riktignok Elverum.

På hjemmebane har ØIF Arendal ganske god statistikk mot Elverum. 10 seriekamper er spilt og 1 NM-kamp mellom lagene i Arendal. Hjemmelaget har vunnet 6 av disse, spilt to uavgjort og kun tapt 3 kamper.

I sluttspillet har det imidertid ikke sett like godt ut med sørlandsøyne.

Lagene har også møtt hverandre i to NM-kamper. En i Arendal og en på Elverum. Begge lagene vant sine respektive hjemmekamper i NM.