Apelgren og Elverum starter «mindgames » før sluttspillsfinalene! – ØIF Arendal

Apelgren og Elverum starter «mindgames » før sluttspillsfinalene!

Elverum-trener Michael Apelgren har delt sine mistanker (omtalt av Østlendingen som spionasje) om at ØIF Arendal bruker TV-sendte kamper til å lytte på motstanderens taktiske vurderinger i timeouter og bruke disse i spillet. - Dette er et forsøkt fra Elverum på å få oss til å miste fokus inn mot søndagens første finale. Det vil de ikke lykkes med, er ØIF Arendals svar.

Det er Elverums lokalavis Østlendingen som bringer mistankene om bruk av timeout-informasjon videre for Apelgren. Saken er støttet av en video som skal vise gode taktiske omstillinger i ØIF Arendal-forsvaret i etterkant av at assistenten til Marinko, Luka Panza, sjekker klokken sin for informasjon rett etter timouter.

– Vi har mange kilder til informasjon som skal gjøre oss bedre både før, under og etter kamper. Selvsagt ikke i nærheten av de hjelpemidler som fotballen eller det store amerikanske idretten har. Men vi forsøker å være smarte med de verktøyene vi har for å bedre prestansjon og forutsetninger for å lykkes, svarer Marinko Kurtovic.

– Det bør være unødvendig å understreke, men for ordensskyld kan jeg avkrefte enhver eventuell mistanke om at vi benytter midler som ikke er lovlig. Eller utfordrer norsk lov eller Norges Håndballforbunds regler.

Han er imidlertid ikke i det minste tvil om hvorfor dette kommer nå.

– Det er Apelgren og Elverums forsøk på å få oss til å miste fokus. Det klarer de ikke. Tvert i mot ønsker vi innspillet velkommen. Det vil være med på å gi mer fokus rundt de spennende sluttspillsfinalene. Kanskje også litt ekstra temperatur. Det kommer også oss til gode.

– Dessuten gir det TV-sendingene nye dimensjoner. Ser Luka på klokka? Gir Apelgren «falske» informasjoner? Hvordan håndterer Elverum og ØIF Arendal at man tror at man vet? Og hva gjør jeg? Gir jeg falsk informasjon i timeoutene? Ler Marinko avslutningsvis.

Svarene kan man kanskje få i Sparebanken Sør Amfi på søndag. Da går første oppgjøret.