– Tror garantert det blir fem finalekamper – ØIF Arendal

– Tror garantert det blir fem finalekamper

André Lindboe gleder seg til å møte sine gamle lagkamerater i sluttspillfinalen. Han tviler på at det kommer til å være avgjort etter de tre første kampene.

Både ØIF Arendal og Elverum brukte fire kamper på å slå hver sin motstander i semifinalen. Også i finalen er det best av fem kamper. André Lindboe tror det blir spenning til siste slutt.

– En må tape tre kamper før en er ferdig, men jeg tror noen av lagene tar tre strake i finalen. Jeg tror garantert det blir fem finalekamper. Heller kamper enn trening, sier en smilende Lindboe.

 

Han er glad for at det ble avgjort i Trondheim søndag. Hadde ikke semifinaleserien blitt avgjort da, ville den siste semifinalen blitt spilt onsdag kveld.

– Det er godt for kroppene våre at vi avgjorde i den fjerde kampen, sier han.

– Hvor mye betyr en seier i den første kampen når det skal spilles opp mot fem kamper?

– Altså, det er jo ikke over om en taper den første kampen. Men samtidig betyr det at det blir en kamp mindre å vinne senere, svarer han.

 

Seriemesterskapet ble avgjort på målstreken i seriefinalen i Terningen Arena, der ØIF klarte uavgjort og det poenget som behøvdes for å vinne grunnserien på innbyrdes oppgjør mot det som har vært stormakten i norsk håndball de siste årene. Elverum hadde to strake seriegull og har vunnet sluttspillet de siste sju sesongene. Det er med andre ord på tide at noen vipper dem ned fra tronen.

– Alt står på spill her. Det kommer til å bli en jævla fet kamp å se på. Det kommer til å bli en kongeramme på finalen, mener Lindboe, som har vært med på alle de sju siste Elverum-triumfene, men som nå skal forsøke i vippe sin gamle klubb ned fra tronen.

 

– Kan det bli tidenes klubbkamp i norsk håndball?

– Kanskje ikke den første kampen, men etter hvert som det drar seg til utover i finalene, så skal en ikke se bort fra at det kan bli noe av det kuleste en har sett av kamper i norsk klubbhåndball, tror venstrevingen.

Han mener at det meste nå handler om å finne de ekstra kreftene i laget for å dra det hele i land.

– Nå har vi ikke dykket så dypt ned i Elverum ennå. Det laget som er best på banen, best taktisk, best på restitusjon – og som klarer å finne de ekstra kreftene som er å finne – det laget vinner. Elverum har vært gode på denne i flere år, vi har hatt litt å lære. Her må vi prøve oss litt frem. Å vinne, det vil være en kjempeprestasjon, sier Lindboe.