Finspillet skal legges til side – ØIF Arendal

Finspillet skal legges til side

Både Jesper Munk og Kenny Ekman tror Kolstad kommer til å vise seg fra en helt annen side hjemme i Kolstad Arena enn i Sør Amfi.

Det er gått tre dager siden den vanvittige kampen i Sør Amfi, der et potte tett ØIF Arendal knuste Kolstad 23-14! Vanvittig i den forstand at det ble vist et forsvarsspill en knapt har sett maken til i norsk herrehåndball noen gang.

Nå er det en ny kamp. Denne gangen er det i Kolstad Arena det skal gjøres opp. Denne gangen kan det komme en avgjørelse i semifinaleserien, der ØIF leder 2-1 i kamper og har matchball.

– En ny kamp og vi har matchball denne gangen. Vi må være i hundre som sist for at dette skal gå, beretter Jesper Munk, en av de store forsvarsheltene fra den forrige kampen.

 

Men den danske linjespilleren trekker samtidig frem at det viktigste nå er å nullstille for ØIF-guttene. Selv om det var en svært god opplevelse å slippe inn bare 14 mål på onsdag, så må den kampen ut av hodene innen det starter i Kolstad Arena klokken 15.45 på søndag.

– Vi må nullstille, uansett hvor bra vi var. Det skjer noe helt nytt denne gangen, det er en helt ny kamp. Vi må forberede oss på alt det vi kan tenke oss Kolstad kommer med. Vi kan heller ikke forvente oss at vi skal bare slippe inn 14 baklengs denne gangen. Det er mye som kan skje i denne kampen, påpeker han.

Han tror Kolstad kommer til å selge seg svært dyrt for å få en avgjørende femte semifinale i Arendal.

– Vi leder 2-1. Jeg tror de kommer til å løpe mye mer, sette opp et større tempo for at de vil prøve å straffe forsvaret vårt, anslår han.

 

Kenny Ekman er på lang vei enig i sin lagkamerat og forsvarskollega.

Han var tilbake i kamp etter lang tid på sidelinjen under den forrige semifinalen i Trondheim. I Sør Amfi bidro han sammen med Munk til å stenge bak for ØIF.

– Vi må inn i kampen med den samme attityden som sist. Alt handler om å gå på fra start, ødelegge for dem. Det skal ikke være noe finspill, slår han fast.

– Alt som gjelder her, det er å vinne. Det skal være hardt, men fair. Vi må sette oss i respekt, men jeg håper også at vi kan bli flinkere til å utnytte kontringene våre enn vi har vært til nå, forteller Ekman.