Kenny Ekman: – Jeg gleder meg enromt til comeback på hjemmebane! – ØIF Arendal

Kenny Ekman: – Jeg gleder meg enromt til comeback på hjemmebane!

Forsvarsgiganten Kenny Ekman gjorde et etterlengtet comeback i andre semifinale mot Kolstad i Trondheim på søndag. Nå gleder han seg til samme comeback på hjemmebane. - Det er alltid spesielt å spille kamper i Sør Amfi. Og i morgen blir det ekstra spesielt etter 5 måneder på sidelinjen. Jeg gleder meg voldsomt.

Kenny Ekman satt også på benken i den første sluttspillssemifinalen. Den som ØIF Arendal tapte i nettopp Sparebanken Sør Amfi. Og det var mange som lurte på hvorfor han ikke kom ut på banen.

– Jeg skulle starte forsiktig og hadde bare 15 minutters spilletrening fra mandag før kampen og kanskje 20 minutter fra tirsdagen. Så det var et altfor lite grunnlag å komme inn i kampen på.

Han deler tydeligvis trener Marinko Kurtovics vurdering av egen spillertid.

– Det ville neste være litt vågalt med helsen å bli kastet så brått inn, så det har jeg den største forståelsen for. Det ville vært en stor skaderisk, for stor.

Men søndag i Trondheim var han klar.

– Jeg har ventet lenge på dette comebacket. Det var en stor lettelse etter fem måneder på sidelinjen. Og da Marinko ga klarsignale kjente jeg med en gang at dette var jeg klar for. Du havner i din egen «transe» når du går inn i kampmodus og da var det som om jeg nesten ikke hadde hatt noe avbrudd i det hele tatt.

Hva synes du om konseptet best av fem kamper?

– Det er veldig bra. Og spesielt når det er publikumslag som møter hverandre. Det er bra for økonomien i klubbene. Og vi spillere ønsker jo å spille slike kamper. Så dette er et vinn-vinn konsept.

Og nå er du klar for comeback på hjemmebane?

–  Det gleder jeg meg enormt til. Det gir ekstra tenning og kanskje også litt ekstra nerver. Det er bare helt fantastisk å løpe ut i Sparebanken Sør Amfi. Stemningen. Atmosfæren. Publikum. Alt er bare helt fantastisk og man kommer umiddelbart inn i den gode «håndballboblen».

Vi forsøker å få han til å mene noe om resten av oppgjøret. Den fjerde og eventuelt femte semifinalen. Men Kenny som absolutt ikke har for vane å være kjedelig, blir nettopp det når det spørsmålet kommer på banen…

– Det er en kamp av gangen. Lengre tenker vi ikke, er alt han vil si om den saken.

Men forsvarsbautaen Kenny forventer et tett oppgjør onsdag 1. mai.

– Det er ingen som må tro at det er automatikk i at vi kan hente hjem seieren bare fordi vi vant borte. Det kommer til å bli et tett oppgjør. Men vi har med oss selvtillit fra Trondheim og noen av spillerne fikk virkelig kjenne godfølelsen. Det kommer til å gjøre oss godt.

Onsdag 1. mai kl. 19.15 går kampen i Sparebanken Sør Amfi.

Billetter kjøper du her (link)