– Vi fikk oss en på tryne! – ØIF Arendal

– Vi fikk oss en på tryne!

ØIF Arendal har denne sesongen vist et "ferieproblem". Både etter langslagspausen i november, etter VM-pausen og nå etter påske-pausen har laget vist prestasjoner, uavhengig av resultater, som ikke står i stil med det som har vært levert før spillefriperiodene.

Utfordringen er ikke resultatene i seg selv. For det er jammen meg stadig flere håndballklubber på herresiden som både satser stort og som har mange gode håndballspillere som tilsammen gjør gode lag. Kolstad er så definitivt en av foregangsklubbene i den sjangeren.

Utfordringen for oss i ØIF Arendal er allikevel måten vi fremstår rett etter perioder med spillefri. I går, først og fremst representert gjennom mangel på det som har blitt et eget ØIF Arendal uttryk – «attitude». Når den ikke er på plass, da ser forsvarsspillet ut som det gjorde. Da ser også samhandling mellom målvakter og forsvar ut som det gjorde.

Uten en fandenivolsk holdning til eget forsvarsspill, er det langt bedre lag enn ØIF Arendal som faller sammen.

I går våger vi påstand om at den største mostanderen ikke var Kolstad i seg selv. Selv om trønderne var gode på å gjøre oss dårlige og er et svært godt håndball-lag. Allikevel, i går oppleves det som om utfordringen med å fremstå som den beste versjon av seg selv, var både spillerne individuelt og laget kollektivts store utfordring.

I går manglet det noen som virkelig «gikk foran» og som viste vei.

Hva som er årsaken til det som nå har blitt en trend, dårlige prestasjoner etter spillefri perioder, må selvsagt analyseres. Og rettes opp.

For allerede på søndag kommer returkampen i en fullsatt Kolstad Arena. Hjemmelagets selvtillit har økt propesjonalt med to seiere mot Drammen og borteseier mot ØIF Arendal. Oppgaven kommer til å bli tøffere enn noen har ønsket seg.

Men i det ligger også alle muligheter. For våre gutter har denne sesongen vist et toppnivå som ingen andre lag har mestret. Nå gjelder det å hente det frem, for det er nå det teller som aller mest.

Og skal det skje, må det starte med en eneste ting – «attityd», «attityd» og atter «attityd»! I trener Marinko Kurtovics egen språkdrakt. Et heroisk forsvarsspill som fundament til å vinne både kampen og det totale semifinaleoppgjøret!

Dersom våre gutter fremstår som sin beste versjon av seg selv når de løper inn i den nye trøndeske «hule», har ikke Kolstad en sjans. Men også bare dersom gutta er i stand til å mobilisere akkurat den versjon!

Vi gleder oss til fortsettelsen – dette semifinaleoppgjøret er langt fra over! Om du trodde det…